Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ABD’ye şu ana kadar 85 koli dosya gönderdik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz darbe girişimin arkasında FETÖ ve onun Pennsylvania’daki malum kişi var. Ama biz bunu Amerikalı dostlarımıza hala anlatamadık. Hala kabul ettiremedik. Hala yargı karar verecek, beklemek zorundayız....

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz darbe girişimin arkasında FETÖ ve onun Pennsylvania’daki malum kişi var. Ama biz bunu Amerikalı dostlarımıza hala anlatamadık. Hala kabul ettiremedik. Hala yargı karar verecek, beklemek zorundayız. Şu ana kadar 85 koli dosya gönderdik ama diyorlar bu dosyalar size iadesini gerektirmiyor, buna yeterli değil” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 71. BM Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York’ta temaslarını sürdürüyor. Bugün Musevi Cemaati ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ABD’de Türk Amerikan Toplumu’nun etkinliğine katıldı. Burada gerçekleştirdiği konuşmasında şehit evlerini ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gece yaşananların kaleme alınacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gece Türk milleti sadece ülkemiz içindeki vesait odaklarına değil tüm dünyada silahla, şiddetle güç devşirmeye çalışan herkese ders verdi. 15 Temmuz darbe girişimin arkasında FETÖ ve onun Pennsylvania’daki malum kişi var. Ama biz bunu Amerikalı dostlarımıza hala anlatamadık. Hala kabul ettiremedik. Hala yargı karar verecek, beklemek zorundayız. Şu ana kadar 85 koli dosya gönderdik ama diyorlar bu dosyalar size iadesini gerektirmiyor, buna yeterli değil. Bizden 10 teröristi yakalamamızı istediler, 9’unu yakaladık kendilerine teslim ettik. Ama kendileri hala bu teröristi hala burada saklıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu şahsın iadesini, tutuklanmasını kendilerinden istedik. Aramızdaki Suçluların İadesi Sözleşmesinde de bunu tutuklamaları gerekir. Bunun medya ile görüşme, röportaj yapmamalarını temin etmemeleri gerekir. Bunlar bunu hala temin ediyorlar. Bu ilişkilerimize er veya geç zarar verecektir. Çünkü bir stratejik ortağız. NATO’da beraberiz. ikili bağlantılarımız var ve hala bu konuda gerekli adımların atılmasını sabırla bekliyoruz. ABD’deki FETÖ unsurları tarafından özellikle kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor. Orada FETÖ’cü birilerini birlerini konuşturabiliyorlar. Biz ABD düşmanını birisini parlamentomuzda konuştursak ABD yönetimi buna nasıl bakacak? Pek memnun olamayacaktır. Türkiye’de Anti Amerikancılık yaygın diye söylüyorlar. O milletimizin kararıdır. Böyle bir teröristi Pennsylvania’da misafir ettiğiniz takdirde benim milletimle referanduma gidecek olsanız milletimiz en az yüzde 90’ıyla ABD bunu burada sakladığına göre bizim ABD’ye olan muhabbetimiz azalmıştır” açıklamasını yaptı.
“Teröristlerden, demokrasiye darbeyi yapan gece dinlenir mi?”
Geçen hafta Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin bir toplantısında FETÖ mensubu bir kişinin 15 Temmuz’u anlattığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuzu darbeye maruz kalan milletimizden değil bizzat darbeyi yapanlardan dinleyecek kadar siyasi iradeyi kaybetmişler. Teröristlerden, demokrasiye darbeyi yapan gece dinlenir mi? Bunlar teröristlerden bunu dinlediler. Üstelik bu komite yapılan toplantının ardından Türkiye ile ilgili kanaat edinip belki de ilişkilerimizi ilgilendirecek adım atacaklar. Ama kusura bakmasınlar ne yaparsanız yapın bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar” ifadelerini kullandı.
STK temsilcilerinin terör örgütü elebaşının Türkiye karşıtı çabalarına engel olunmasını beklediğini belirten Erdoğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Bu bizim şanımızdandır, milletimizin şanındandır. 15 Temmuz gecesi gördüğünüz o millet neyse siz de osunuz. Yapmanız gereken her yerde, her pozisyonda doğruyu anlatmanızdır. Yalan yanlışı anlatmanıza gerek yok, olanları anlatın yere. Türkiye’de yaşanan hadisenin demokrasi ve hukuk dışı bir darbe girişimi daha da ötesi bir terör eylemi olduğu konusunda Amerikan kamuoyunu ikna etmek mecburiyetindeyiz. Bu yapının sivil toplum kuruluşu, dini kuruluşu, ekonomik kuruluş veya yardım kuruluşu olmadığını muhataplarınıza gösterebilirsiniz”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.