Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CSU, Göç Yasası’nı istemiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in (CDU) yeşil ışık yaktığı Göç Yasası’nı Hıristiyan Demokrat Sosyal Birlik Partisi (CSU) istemiyor. Merkel’in partisi CDU’nun üst düzey kadrosunda da Göç Yasası’na karşı olan politikacıların...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in (CDU) yeşil ışık yaktığı Göç Yasası’nı Hıristiyan Demokrat Sosyal Birlik Partisi (CSU) istemiyor. Merkel’in partisi CDU’nun üst düzey kadrosunda da Göç Yasası’na karşı olan politikacıların olduğu ifade edildi. “Amerika’dan sonra dünya genelinde en çok göç alan ikinci ülkeyiz. Bu nedenle ayrıca bir Göç Yasası çıkarılmasına ihtiyaç yok“ diyen CDU/ CSU Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Stephan Mayer, olası bir Göç Yasası’nın toplumda göçmenlere karşı soğuk tutumu artıracağını iddia etti. Spiegel’e konuşan Mayer, vatandaşların legal göç ile kaçak göç ve iltica arasında fark gözetmediğini söyleyerek, “Bütün bu tartışmalar tehlikeli“ dedi.

Bir partinin göç yasası çalışması kararı almasının hükümet kararı anlamına gelmediğini söyleyen CDU’lu bazı siyasetçiler, eylül ayında başlayacak yeni yasama yılında konunun hükümet çalışması olacağını düşünmediklerini beyan etti. Hükümet ortağı SPD, uzun zamandır Almanya’ya göçmenlerin ve yabancıların gelişinin belli kriterlere bağlanması için Göç Yasası talep ediyor.

Partisi CDU Genel Sekreteri Peter Tauber’in Göç Yasası çalışmalarına uzun zaman sessiz kalan Angela Merkel, geçtiğimiz hafta sürpriz şekilde çalışma yapılmasına onay vermesi, CDU’da göçe karşı soğuk olan tutumun değiştiğini göstermesi açısından “zihniyet değişimi” olarak yorumlandı. Yasanın çalışmasını önümüzdeki Aralık ayında gerçekleştirilecek CDU parti kurultayında delegelerin oyuna sunulması bekleniyor. Kabul görmesi halinde göç yasası taslağı CDU’nun parti programına girecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.