Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CPJ: Baransu hakkında açılan dava saçmalık

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Balyoz davası belgelerini yayınladığı gerekçesi ile hapse atılan gazeteci Mehmet Baransu’nun derhal serbest bırakılmasını istedi. Kurum ayrıca Baransu hakkında ileri sürülen suçlamaların...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Balyoz davası belgelerini yayınladığı gerekçesi ile hapse atılan gazeteci Mehmet Baransu’nun derhal serbest bırakılmasını istedi. Kurum ayrıca Baransu hakkında ileri sürülen suçlamaların da biran önce düşmesini talep edildi.

Kurum adına yapılan basın açıklamasında Baransu’nun evinde 12 saat süre ile arama yapıldığı hatırlatılıp daha sonra tutuklandığına işaret edildi. Tutuklama gerekçesinin 2010 yılında Balyoz davasına konu olan belgelerin olduğuna işaret eden CPJ Orta Asya ve Avrupa Programı Koordinatörü Nina Ognianova, Baransu hakkında açılan davanın ‘‘saçmalık’’ olduğunu dile getirdi. Ognianova, "Bir gazetecinin işi kamu yararına gördüğü gelişmeleri yazmaktır. Bir gazeteciye elde ettiği belgeleri yayınlamadan devlet yetkililerine teslim etmedi diye dava açmak saçmalık’’ dedi.

Baransu’nun elde ettiği belgeleri daha sonra devlet yetkilileri ile paylaştığını hatırlatan Ognianova, "Tutuklanan Mehmet Baransu’nun biran önce serbest bırakılması ve hakkındaki suçlamaların da düşmesi için Türk yetkililerine çağrıda bulnuyoruz’’ dedi.

‘‘NE ZAMANDAN BERİ DARBE PLANLARI DEVLETİN GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN BELGE’’

Açıklamada Baransu’nun avukatının açıklamalarına da yer verildi. Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, CPJ yaptığı açıklamada müvekkili hakkında savcılık makamının ne tür deliller ile suçlama yaptığını henüz kendilerinin de bilmediği sözlerine yer verdi.

Baransu’nun Metris cezaevine gönderilidiği ve dava tarihinin henüz açıklanmadığına işaret eden CPJ, Taraf yazarı için sekiz yıla kadar mahkumiyet istendiğine dikkat çekti.

CPJ açıklamasında Balyoz davasına delil teşkil eden belgelerin Taraf’ta yayınlandığında gazetenin yayın yönetmeni olan Ahmet Altan’ın Cumhuriyet’te çıkan yazısına da atıfta bulunuldu. CPJ, Altan’ın “Ne zamandan beri darbe planları ‘devletin güvenliğine ilişkin belge’ ve ‘devletin gizli kalması gereken bilgileri’ olarak niteleniyor? O haberi basan, o haberi basmaya karar veren, Balyoz’un bir darbe hazırlığı olduğundan bir an bile kuşku duymayan adam benim. Ben buradayım, benimle konuşun!” sözlerine yer verdi.

CPJ açıklamasında Baransu’nun hapse atılmasının Hizmet Hareketi ile AKP arasındaki gerginliğin artmasına yol açtığına işaret edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.