Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların kızamık aşısından ölümünde ihmal şüphesi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye'de en az 15 çocuğun ölümüne sebep olan kızamık aşısını bileşimine kas gevşetici eklenmesine ihmalin sebep olduğu üzerinde duruyor. Sabotaj ihtimalinin de tamamen dışlanmadığını belirten DSÖ,...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye'de en az 15 çocuğun ölümüne sebep olan kızamık aşısını bileşimine kas gevşetici eklenmesine ihmalin sebep olduğu üzerinde duruyor. Sabotaj ihtimalinin de tamamen dışlanmadığını belirten DSÖ, Suriye'deki aşı kampanyalarının durdurulduğunu açıkladı.

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier'ın verdiği bilgiye göre, üretici firma kızamık aşısını toz ve solvent olmak üzere ayrı ayrı parçalar halinde Suriye'ye gönderdi. Malzemeler İdlib ve Deyrezzor illerine gönderildi. Buradaki depolarda solventlerin kas gevşetici tüpleriyle aynı dolaplarda tutulduğu tahmin ediliyor. Sağlık merkezlerine de bazı durumlarda solvent yerine kas gevşetici tüplerin gönderildiği anlaşılıyor. Ameliyatlarda anestezi için kullanılan kas gevşeticinin ise 2 yaş altındaki çocuklar için ölümcü olduğu belirtiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.