Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk istismarıyla suçlanan eski vekil: Hata yaptım, bedelini çok ağır ödedim

Almanya'da Federal Meclis eski üyesi, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Sebastian Edathy parlamentonun 2. araştırma komisyonuna ifade verdi. Öncesinde basın toplantısı düzenleyen Edathy, “Hata yaptım, bedelini de çok ağır ödedim” dedi. Edathy,...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Federal Meclis eski üyesi, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Sebastian Edathy parlamentonun 2. araştırma komisyonuna ifade verdi. Öncesinde basın toplantısı düzenleyen Edathy, “Hata yaptım, bedelini de çok ağır ödedim” dedi. Edathy, hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili bilgiyi SPD’li Michael Hartmann’dan aldığını açıkladı.

Alman Parlamentosu’nda NSU terör örgütünün cinayetlerini, Alman güvenlik birimlerindeki hata ve ihmalleri araştırmak için kurulan Araştırma Komisyonu Başkanı olarak tanınan Sebastian Edathy, dün şahit olarak meclis komisyonuna ifade verdi.

Federal Meclis’in 2. Araştırma Komisyonu, Edathy’ye, muhatap olduğu ‘çocukları cinsel açıdan istismar eden resim ve görüntü satın aldı’ suçlamalarından ve özellikle savcılığın bu şüphe çerçevesinde soruşturma yaptığından kimden ve ne zaman haberdar olduğunu sordu. Komisyon oturumu öncesi basın toplantısı düzenleyen Edathy yasal çerçevelerde hareket ettiğini savunmasına rağmen ahlaken hata yaptığını kabul etti.

Edathy, seçmenleri ve ülke genelinde kendisine itibar edenleri hayal kırıklığına uğrattığı için özür dileyerek, “Hata yaptım, bedelini de çok ağır ödedim. Yeni bir hayat kurmak zorundayım. İnsanın ismi bir kez çocuk pornosuyla ilişkilendirilirse hiçbir zaman temizlenemez.” dedi.

Edathy, savcılığın hakkında soruşturma başlattığından halihazırda üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) yönetici kadrosunun haberdar olmadığını vurguladı. SPD’nin Federal Meclis Grubu İçişleri Politikaları eski Sözcüsü Michael Hartmann’dan bu bilgiyi aldığına, basına dağıttığı beyannamede yer veren Edathy, Hartmann’ın şimdiki SPD Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Christine Lambrecht ile irtibatta olduğunu, onlarında da bu soruşturmadan büyük ihtimalle haberdar olduğu tahminlerine yer verdi. Edathy, Hartmann’a bu bilgiyi Federal Kriminal Dairesi (BKA) eski Başkanı Jörg Ziercke’nin verdiğini ilerü sürdü.

Edathy Hartmann’la yaptığı görüşmelerde SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Steinmeier ve Oppermann’ın da Ziercke tarafından haberdar edildiği izlenimine sahip olduğunu dile getirdi. Basın toplantısı düzenleyerek ve beyannamedeki açıklamalarıyla kimseden öç alma niyetinde olmadığını belirten Edathy, şimdiye kadar tüm gerçekleri açıklamadığını, komisyona çağırıldığı için tüm gerçekleri açıklamak istediğini kaydetti.

Hartmann ise Edathy’yi bilgilendirdiği yönündeki iddiaları geri çevirmişti. Komisyonun Başkanı Eva Högl (SPD) ise Oppermann’ın da komisyona ifade verilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.