Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Clinton, seçim kampanyası için rekor bağış topladı

ABD'de Demokrat Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için aday adayı olan eski Dışişleri Bakanı Hillary R. Clinton, seçim kampanyası için rekor seviyede bağış topladı.Clinton’ın adaylığını açıklamasından yaklaşık üç ay sonra...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'de Demokrat Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için aday adayı olan eski Dışişleri Bakanı Hillary R. Clinton, seçim kampanyası için rekor seviyede bağış topladı.

Clinton’ın adaylığını açıklamasından yaklaşık üç ay sonra seçim kampanyası için 45 milyon dolardan fazla bağış topladığı açıklandı. Bu, bir başkan aday adayının ilk üç aylık seçim kampanyasında topladığı en büyük bağış miktarı olarak tarihe geçti.

Demokrat Parti içinde en güçlü başak aday adayı olarak öne çıkan Clinton, bu yılın sonuna kadar seçim kampanyası için 100 milyon dolar bağış toplamayı hedefliyordu. Clinton’ın seçim kampanya ekibi bu yılın sonuna kadar koymuş oldukları hedefin yarısına ilk üç ayda yakalamış oldu.

Yapılan bağışların yüzde 91’inin yüz dolar ve altındaki yardımlardan elde edildiği kaydedildi. Seçim kampanyasının bağış rakamlarını açıklamasından sonra Clinton, “Seçim kampanyamıza verilen destek için söylenebilecek tek bir şey var: Teşekkür ederim.’’ mesajını Twitter hesabından paylaştı.

Daha önce başkanlık yarışı seçim kampanyasının ilk üç ayında 2011 yılında 41 milyon 900 bin dolar yardım toplayan Başkan Barack Obama bu alanda rekor kırmıştı. Hillary Clinton'un, 2008 yılındaki başkanlık seçimleri için adaylık yarışında ilk üç ayda topladığı yardım miktarı yalnızca 19 milyon dolar olarak açıklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.