Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çipras ile Eurogroup Başkanı arasında geçen görüşmenin perde arkası

Yunanistan'ın başkenti Atina'da temaslarda bulunan Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü. Görüşme öncesi Başbakan Çipras, "Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Atina'da, müzakere, her iki taraf...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çipras ile Eurogroup Başkanı arasında geçen görüşmenin perde arkası
Yunanistan'ın başkenti Atina'da temaslarda bulunan Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü.

Görüşme öncesi Başbakan Çipras, "Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Atina'da, müzakere, her iki taraf için de faydalı olacak iyi niyetli bir anlaşma mesajı verecek." dedi. Çipras, Dijsselbloem'a Atina ziyareti için teşekkür etti.

Başbakan Çipras, "Bir anlaşma yapmayı başarabileceğimiz konusunda iyimserim. Bu hem Avrupa hem de kişisel olarak sizin için olumlu." şeklinde konuştu.

Başbakanlık kaynakları göre Çipras, "Yunanistan, son 4 yıldır başarısız bir program uyguluyor." mesajını Eurogroup Başkanı'na iletti. Dijsselbloem ise "Aynı görüşte değilim." şeklinde yanıt verdi. Buna karşılık Çipras "İşsizlik ve yoksulluk rakamlarına ve GSMH'nın dış borç oranına bakın." şeklinde konuştu.

Bu defa Dijsselbloem'un "Programın uzatılmasını talep edecek misiniz?" sorusunu yöneltmesi üzerine Başbakan Çipras, "Yunan halkının talebiyle bu program reddedildi." cevabını verdi.

Yunanistan'ın başka ülkelerin vergi mükelleflerine yük olmadan yönünü değiştirmek istediğini de aktaran Çipras, "Daha başka açıklar oluşturmak istemiyoruz." dedi. Çipras, "Ancak devamlı sosyal açıklarla da yaşayamayız. Biz, halktan insani krizi önlemeyi amaçlayan programımızı uygulamak için yetki aldık." şeklinde konuştu.

Yunan Başbakan, AB'den güveni, kalkınmayı ve sürdürülebilirliği sağlamak için yeni bir plan temelinde finansal genişlik ve zaman talebinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.