Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çipras: Değerli ve yapıcı bir görüşme oldu

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Başbakan Çipras, "Yaptığımız görüşme, Avrupa Birliği ile Yunanistan arasında...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çipras: Değerli ve yapıcı bir görüşme oldu
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Başbakan Çipras, "Yaptığımız görüşme, Avrupa Birliği ile Yunanistan arasında yeni bir ilişkinin oluşmasına katkı sunuyor. Kamu yönetimi ve köklü reformlar yapma konusunda bir planımız var. Ancak kalkınma için de planımız var. Üretkenlik için görüşmeler zaman istiyor." dedi.

Çipras, "Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un ziyareti, öncelikle Avrupa değerinin halkın egemenliğini kabulünü vurguluyor." dedi. Görüşmeyi, "Değerli ve yapıcı" şeklinde yorumlayan Çipras, "Memorandum sonrası Yunanistan ile AB kurumları arasında yeni bir güven ilişkisi kurulması" şeklinde değerlendirdi.

4 yıl boyunca Yunan halkının büyük bir yük kaldırdığını belirten Çipras, "Schulz'a krize sürükleyen yolsuzluk ve vergi kaçakçılığı gibi nedenlerle mücadeleye dair köklü reformlar planımız olduğunu anlattım. Aynı şekilde kemer sıkma politikalarını reddederek yeni bütçe açıkları oluşturmaksızın kalkınmaya dönülmesi için de planımız var." dedi.

Herkes için yararlı ortak bir çözüm üzerinde çalışıyoruz diyen ifadelerini kullanan Çipras, "Güvenle müzakere yapıyor ve istikrarı garanti ediyoruz. Aksine yatırım yapanlar çok çabuk yalanlanacaklar." dedi. Zamana ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Çipras, iki tarafın da ortak hedefleri olmasının önemli olduğunu bunları da büyümenin sağlanması, işsizlikle mücadele ve sosyal uyum şeklinde sıraladı.

"Birçok konuda anlaştık. Daha başka konularda görüşmeler devam etmeli." diyen Schulz ise "Avrupa'da kendi programınızı uygulayacağınız konusunda bir korku var. Ben bugün tam tersini tespit ettim. Sayın Çipras öneriler sunacak ve bunun üzerinde görüşmeler olacak." ifadelerini kullandı.

Schulz, "Sayın Çipras, ilk önceliğinizin vergi kaçakçılığı ile mücadele olmasına sevindim. Samimi ve yorucu görüşmemiz için size minnettarım. Umuyorum bu güzel ülkeniz, her zaman olduğu gibi Avrupa'da kalmaya devam eder."

GÖRÜŞME ÖNCESİ DİYALOG

Görüşme öncesi gazeteciler önünde Çipras ve Schulz arasında şu diyalog yaşandı:

Başbakan Çipras: Başbakan olarak ilk sizinle görüştüğüm için bu değerli bir gelişme. Güçlü bir sembolik yanı var.

Martin Schulz: Bu bizim ve Avrupa Parlamentosu için de geçerli. Bunun için buradayım.

Başbakan Çipras: Yunanistan'ın iyi bir dostusunuz. Benim de yakın bir dostumsunuz. Nitekim Avrupa seçimleri sırasında birlikteydik. Sizi destekliyoruz. Avrupa'nın dayanışma olduğuna inanıyoruz. Sonuçta ortak geleceğimiz için bir çözüm bulacağımız konusunda iyimserim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.