Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’in Tiananmen meydanında bir aracın yanması kamerada

Çin'in başkenti Pekin'deki tarihi Tiananmen Meydanı'nda bir aracın kalabalığa daldığı ve sonrasında ise araçta çıkan yangında 3 kişinin öldüğü açıklandı. Aracın yanma anı ve yükselen dumanlar bir amatör kamera tarafından saniye...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin'in başkenti Pekin'deki tarihi Tiananmen Meydanı'nda bir aracın kalabalığa daldığı ve sonrasında ise araçta çıkan yangında 3 kişinin öldüğü açıklandı. Aracın yanma anı ve yükselen dumanlar bir amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Devlet medyası göre, olay bugün yerel saatle 12.05'te yaşandı. Jeep marka bir araç, Mao'nun portresinin asıldığı Yasak Şehir'in girişinin yakınında kalabalığa daldı. Bariyerlere çarpan araç daha sonra alev aldı. Bir turist aracın infilak ettiğini söyledi. Polis, yangının hemen söndürüldüğünü, aracın çarptığı 11 polis ve turistin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Çin'in devlet televizyonu CCTV de olayla ilgili henüz herhangi bir görüntü yayınlamadı.

Polise dayanarak, olayın araştırılmakta olduğunu bildiren Çin devlet medyası, olayla ilgili başka detay vermedi. Çin'in sosyal medyasında da amatör kamerayla çekilmiş jeepin yanma anı fotoğrafları yayınlandı. Olayın sebebi yada terörist bir saldırı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

1989 yılında öğrencilerin demokrasi için gösteriler yaptığı ve kanlı biten olaylara şahitlik yapan ve çok hassas olan Tiananmen Meydanı, aralarında meclis binası, liderlerin konutlarının olduğu Zhongnanhai ve Yasak Şehir gibi mekanların merkezinde yer alıyor ve çok sıkı korunuyor.

Hong Kong medyası da olayın ardından polisin, meydanı tahliye ettiğini, meydanı ve imparatorluk sarayı olarak bilinen Yasak Şehir'i birbirinden ayıran caddeyi trafiğe kapattığını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.