Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye, imar işlemlerini vatandaşa cepten bildirilecek

Kayseri Talas Belediyesi, geliştirdiği yazılımla imarda işlem yaptıran vatandaşların evraklarının durumunu ve sonucunu cep telefonlarına gönderen SMS sistemi geliştirdi. İnşaat sektörünün en fazla faaliyet gösterdiği yerlerden ve nüfusu...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Talas Belediyesi, geliştirdiği yazılımla imarda işlem yaptıran vatandaşların evraklarının durumunu ve sonucunu cep telefonlarına gönderen SMS sistemi geliştirdi. İnşaat sektörünün en fazla faaliyet gösterdiği yerlerden ve nüfusu 120 bini bulan Talas'ta inşaatı devam eden 21 bin 824 dairenin tamamlanmasıyla nüfusun 200 bini bulması bekleniyor.

Sistem hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Artık İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze gelen vatandaşımız evrakının durumunu, işleminin hangi aşamada olduğunu ve sonucunu cep telefonuna gönderilen kısa mesajla öğreniyor." dedi.

Geliştirilen yazılımla, imarla ilgili işlem yaptıran vatandaşın evrakının kaydedilerek barkot numarası verildiğini anlatan Başkan Yıldırım, "İmar evrak programının amacı ruhsat için belediyemize gelen projelerin girişi, kime havale olduğu, düzeltmeye gönderildiği, çıkışı ya da onaylandığı hakkında yükleyiciye ve sorumluya bilgi vermektir. Bunu yaparken proje havalesi için pafta, ada, parsel bilgisi, yüklenicinin ve sorumlunun TC Kimlik Numarası, adı, soyadı ve cep telefonu bilgileri alınıyor. Kimsenin hakkının geçmemesi için kayıt sırasında barkotla sıra veriliyor ve buna göre ilgili personel inceliyor. Bu hizmeti yoğun inşaat gelişimi yaşanan Talas'ta müteahhit firmalar, proje müellifleri ve iş takipçilerine işlemlerinin bire bir haberdar edilmesi amacıyla hayata geçirdik. Böylelikle vatandaşımız acaba işlemim ne oldu, hangi aşamada diye belirsizlik yaşamıyor. Temel amacımız imar servisimizde kaliteli ve hızlı bir şekilde hizmet vermeye çalışırken sorumlu olmadığımız aksamalardan dolayı vatandaşlara doğru bilgi akışı sağlamak." diye konuştu.

    Başkan Yıldırım, 3 ay önce uygulamaya geçen projeyle şimdiye kadar 164 adet parselin, mimari, statik, makine ve elektrik projesi girişi yapıldığını kaydederek, konuyla alakalı müteahhit firma, proje sorumlusu ve takipçileri olmak üzere 350 kişinin SMS yoluyla ayrı ayrı bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.