Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’de huzurevinde yangın: 38 ölü, 6 yaralı

Çin’in Henan eyaletinin Pingdingshan şehrine bağlı Lushan kasabasındaki bir huzurevinde çıkan yangında 38 kişinin öldüğü, 2’si ağır 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.Devlet televizyonu CCTV, sebebi henüz bilinemeyen yangının, dün...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin’in Henan eyaletinin Pingdingshan şehrine bağlı Lushan kasabasındaki bir huzurevinde çıkan yangında 38 kişinin öldüğü, 2’si ağır 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Devlet televizyonu CCTV, sebebi henüz bilinemeyen yangının, dün akşam 19.33’te başladığını, 1 saat sonra da söndürüldüğünü bildirdi. Yangının çıktığı 51 yataklı bölmede hareket kabiliyeti kısıtlı 44 kişinin olduğu ve bunlardan 6’sının yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

130 yaşlının kaldığı huzurevinin 2010 yılında özel bir işletme tarafından açıldığı ve dört binadan oluştuğu açıklandı. Yangının diğer 3 bölüme sıçaramadan kontrol altına alınmasının daha büyük bir faciayı da önlediği aktarıldı. Görgü şahitleri, yangının yaşlıların kaldığı yatakhanedeki elektrikten kaynaklanan sorun sebebiyle çıktığını söyledi.

DÜŞÜK GÜVENLİK TEDBİRİNİN SEBEBİ, RÜŞVET

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, yaralıların tedavisi için her türlü çabanın gösterilmesi, ölenlerin ailelerinin rahatlatılması ve facianın uygun bir şekilde ele alınması talimatı verdi.

Çin’de düşük güvenlik standartlarının yangınlara yolaçtığı olduğu belirtiliyor. Emlak ve yapı şirketleri sahiplerinin, yetkililere güvenliği görmezden gelmeleri için rüşvet verdikleri de ifade ediliyor.

2013 yılında Çin’deki bir kümes hayvanı fabrikasında çıkan yangında 119 işçi hayatını kaybetmişti. Medyaya yansıyan haberlerde, yangındaki ölü sayısının çok olmasında müdürlerin, işçilerin tuvalete gitmesini engellemek için kapıları kilitlemesinin etkili olduğunu belirtilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.