Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’de bir anne, bebeğini 7 bin dolara satarken yakalandı

Çin’de bir anne, yeni doğan bebeğini 7 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı.Çin medyasına göre, Henan eyaletinde 30 yaşındaki Huang adlı bir anne, Xinxiang kasabasında Yang isimli kadın doğum uzmanı ile erkek bebeğini satmak için...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin’de bir anne, yeni doğan bebeğini 7 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı.

Çin medyasına göre, Henan eyaletinde 30 yaşındaki Huang adlı bir anne, Xinxiang kasabasında Yang isimli kadın doğum uzmanı ile erkek bebeğini satmak için işbirliği yaptı. Yang, bebeği, aynı kasabadaki bir çifte 42 bin yuana (yaklaşık 7 bin dolar) sattı ve kendisine de 7 bin yuan (1100 dolar) komisyon aldı. Ancak olay bebeğin büyükannesinin durumu polise bildirmesiyle ortaya çıktı.

Huang’ın, kocasıyla tartıştıktan sonra annesinin evine gitmek için köyden ayrıldığını söyleyen kaynanası, gelininin iki hafta sonra geri geldiğinde bebeğin öldüğünü söylediğini aktardı. Yerel medyaya göre, gelininin üzgün olmaması kaynanasındaki şüpheyi arttırdı. Sonra bir akrabası, bebeğin satıldığını öğrendi.
Anne Huang’ın ilk evliliğinden bir oğlu olduğu, yeni doğan bebeğin ilk çocuğuna olumsuz etki edeceğini düşündüğü de ifade edildi. Erkek çocuğun şu an babasının evinde bakıldığı kaydedildi.

ÇİN’İN ÇOCUK TİCARETİYLE BAŞI DERTTE

Çin’de çocuk ticareti uzun süreli bir sorun. Bu ayın başında Çinli bir adam, yeni yürümeye başladığı zamanda sebze pazarından kaçırıldıktan 24 yıl sonra babasıyla duygusal bir buluşma gerçekleştirmişti.
Yine aynı haftada polis, 103 kişinin karıştığı bir kaçakçılık çetesine baskın yaptığını ve 37 yeni doğmuş bebeği kurtardığını bildirmişti. Bu bebeklerin, el çantaları ve bavullarla muhtemel alıcılara götürüldüğü belirlenmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2014 insan kaçakçılığı raporunda, Çin’in, insan kaçakçılığının ortadan kaldırılması için önerilen en düşük standartlara tam olarak uyum göstermediği belirtildi. Bununla birlikte insan kaçakçılığını önlemek için Çin'in önemli çaba gösterdiği ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.