Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’de askerî hastane yurduna bıçaklı saldırı: 8 ölü

Çin’in kuzeyindeki Hebei eyaletinde bulunan bir askeri hastanenin kadınlar yurduna yapılan bıçaklı saldırıda 7 hemşire ile bir çalışanın öldüğü bildirildi.Resmi Xinhua ajansına göre, Qinhuangdao şehrinin Beidaihe ilçesindeki 281 Numaralı...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin’in kuzeyindeki Hebei eyaletinde bulunan bir askeri hastanenin kadınlar yurduna yapılan bıçaklı saldırıda 7 hemşire ile bir çalışanın öldüğü bildirildi.

Resmi Xinhua ajansına göre, Qinhuangdao şehrinin Beidaihe ilçesindeki 281 Numaralı Hastane’de sabahın erken saatlerinde hemşirelerin uyuduğu sırada düzenlendi. Saldırgan Li Xiaolong’un (27) eskiden psikolojik tedavi gördüğü ve saldırıyı gerçekleştirdiği hastanenin kantininde çalıştığı, saldırının ardından polis tarafından yakalandığı kaydedildi. Saldırıda, başka bir hemşirenin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırganın önce binanın temizlikçisini öldürüp, anahtarları alarak 3. kata çıktığı ve burada yataklarında yatan hemşireleri bıçakladığı iddia edildi.

Çin medyasına göre, saldırının yaşandığı hastane, Pekin Askeri Bölgesi’nde bulunuyor.
Olayla ilgili incelemenin sürdüğü açıklandı.

Çin’de hastaneler, genelde kızgın hastaların sağlık çalışanlarına yönelik bir dizi ciddi saldırılarına şahit oluyor.

Jiangsu eyaletinde, Nisan ayında sünnet ameliyatının başarısız olduğundan şikâyet eden 45 yaşındaki bir adam, doktorunu bıçaklamıştı. Üç ay önce de Zhejiang eyaletinde, kulak-burun-boğaz uzmanı bir doktoru öldüren bir adam ölüm cezasına çarptırılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.