Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin: Türkiye çok önemli ülke, işbirliğini çok önemsiyoruz

Çin’in başkenti Pekin’de Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapıldı. Büyükelçi yerleşkesindeki kutlamaya Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhai Jun ile çok sayıda yabancı misyon şefi ve Türk vatandaşı katıldı. Davetliler, Türk dönerinin...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin: Türkiye çok önemli ülke, işbirliğini çok önemsiyoruz
Çin’in başkenti Pekin’de Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapıldı. Büyükelçi yerleşkesindeki kutlamaya Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhai Jun ile çok sayıda yabancı misyon şefi ve Türk vatandaşı katıldı. Davetliler, Türk dönerinin de olduğu Türk mutfağından yemekleri beğeniyle yedi.

Zhai, Büyükelçi Murat Salim Esenli ile görüşürken, Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu ve son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi. Bakan Yardımcısı Zhai, Türkiye’yi tebrik ettiklerini ifade ederek, Türkiye’nin Çin için de önemli ülke olduğunu vurguladı ve ikili ilişkileri ve işbirliğini son derece önemsediklerini kaydetti. İkili işbirliğinde son yıllarda önemli sonuçlar elde ettiklerine işaret eden Çinli Bakan Yardımcısı, Çinli liderlerin de Türkiye’yi çok önemsediğini söyledi. Zhai ayrıca bu yıl üst düzey ziyaretlerin çok olmadığını ancak Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in G-20 zirvesinde Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü, Başbakan Li Keqiang’ın da Dünya Ekonomik Forumunun (WEF) Çin’in Dalian şehrinde düzenlenen "Yaz Davos"u toplantısında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştüğünü sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.