Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin, Titanik’in kopyasını yapacak

Çin’de bir enerji şirketi, 1912'de batan Titanik gemisinin tam bir kopyasını yapacağını bildirdi.Çin medyasına göre, Titanik’in inşa edileceği yerin ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Daying şehri olduğu ve turistik bir alandaki...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin’de bir enerji şirketi, 1912'de batan Titanik gemisinin tam bir kopyasını yapacağını bildirdi.

Çin medyasına göre, Titanik’in inşa edileceği yerin ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Daying şehri olduğu ve turistik bir alandaki bir proje çerçevesinde yapılacağı kaydedildi. West China City Daily gazetesinin haberine göre, söz konusu plan, eyaletin merkezi Chengdu’da yapılan 14. Batı Çin Uluslararası Fuarı'nda çarşamba günü açıklandı. Geminin yapımına yıl sonunda başlanacağı kaydedildi. Yatırımcı şirket olan Seven Star Enerji grubunun Başkanı Su Shaojun, orijinal Titanik'in sadece planı için milyonlarca dolar harcandığını belirterek, geminin batmasının ardından planın parçalara ayrıldığını söyledi ve yıllarca çabanın ardından planın büyük bir bölümünü elde ettiklerini, Titanik'in tam bir kopyasını yapabileceklerini ifade etti.

Geminin dizaynının bir ABD’li üst düzey teknoloji firmasının yaptığı belirtilirken, geminin içinin de orijinaliyle aynı olacağı açıklandı.

Gemi, birebir replikası şeklinde yapılacak ve 28 metre genişliğinde 270 metre uzunluğunda olacak.
Su ayrıca, tabandan köprünün üstüne kadar 31,7 metre yüksekliğinde olacak geminin seyahat maksatlı yapılmayacağını, teknolojinin yardımıyla gemiyi gezeceklerin Titanik’in buzullara çarpması ve ardından batmasını tecrübe edeceklerini de söyledi.

Çin’in "ölü denizi" olarak bilinen ve tuz gölüyle meşhur Daying şehrinde ayrıca bir Titanik müzesi de yapılacak. Titanik filminin yönetmeninin de Titanik gemisinin açılış törenine geleceği belirtildi.

Öte yandan, geçen yıl medyaya yansıyan haberlere göre, Avustralyalı Clive Palmer adlı bir maden milyarderi, Titanik kadar lüks olacak Titanik II’yi orijinaline sadık kalınarak Çin’de inşa ettireceğini duyurmuştu. Bu geminin 2016 sonlarında sefere başlaması düşünülüyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.