Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ergin: Hatay 1939'da Anavatana katıldığından beri alamadığı hizmetleri alacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Reyhanlı ilçesinde yaptığı açıklamada, Hatay’ın 1939’da Anavatana katılışından sonra alamadığı hizmetlerin bu dönemde vade farkı ile tahsil edileceğini söyledi. Bakan Ergin, Reyhanlı’da Ticaret Sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ergin: Hatay 1939'da Anavatana katıldığından beri alamadığı hizmetleri alacak
Adalet Bakanı Sadullah Ergin Reyhanlı ilçesinde yaptığı açıklamada, Hatay’ın 1939’da Anavatana katılışından sonra alamadığı hizmetlerin bu dönemde vade farkı ile tahsil edileceğini söyledi.

Bakan Ergin, Reyhanlı’da Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği yemeğe katıldı. Yenişehir bölgesinde saklı bahçede verilen yemeğe katılan Adalet Bakanı Ergin, “Hatay’ın geçmişten gelen alacaklarını tahsil ediyoruz. Türkiye ayrı, Hatay ayrı yerdeydi. 1939'da Anavatana katıldı ama alacaklarını tam hakkıyla alamadı. Geçişe hizmet yapanlara teşekkür ederken geçmiş yıllar itibari ile Hatay yatırımları ve hizmetleri tam anlamı ile alamamıştı. Alacaklarımızı tahsil edeceğiz. Alamadığımız hizmetleri bu dönemde vade farkıyla tahsil ediyoruz. Bizden sonrakilere tahsilatı yapılmış olarak Hatay’ı teslim edeceğiz” dedi.

'REYHANLI SABIRLI VE ASALETLİ'

11 Mayıs'ta meydana gelen bombalı saldırı sonrasında Reyhanlı’nın gösterdiği sabırlı ve asaletli duruşu ile sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden Bakan Ergin, “Reyhanlı yakın tarihte büyük bir travma yaşadı. Allah böyle bir sıkıntıyı tekrar yaşatmasın. Reyhanlı’nın sabrı asaleti sebatı, tüm dünyaya örnek olacak düzeydeydi. Vakarından, sabrından hiçbir şey eksiltmeden meselenin halli noktasında kardeşlik hukukunu zedelemeden sorunun üstesinden gelme noktasında örnek tavır sergiledi. Felaketten sonra hükümet, devlet, Reyhanlı’nın yanında oldu. Olmaya devam edecek. Atılan bir çok adımları yeterli görmüyoruz. Devam edilecek.” diye konuştu.

Üzerinde durulması gereken konunun ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi istikrar olduğunu söyleyen Ergin, iktidar, koalisyon kavgasının olmadığını, milletten alınan mesajlar doğrultusunda oluşturulan ekonomik ve sosyal politikaların 11 senedir uygulandığını belirtti. Küresel krize denk gelen bir yılın hariç, Türkiye’nin hep büyüme performansı gösterdiğini anlatan Ergin, Türkiye’nin büyüme hızında Çin’den sonra dünya ikincisi olduğunu kaydetti. Yaşanan bir travmadan söz eden Ergin, “O da iktidar partisine kapatma davası açıldığı senedir. Dünyanın hiç bir yerinde örneği olmayan uygulamaydı. Bunun dışında Türkiye büyüme performansını sürekli gösterdi ve yürüyüşüne devam ediyor. Türkiye’nin bu büyümesi her alanda kendini gösterdi. Geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek alt yapı ile devam ettik” diye konuştu.

Bölünmüş yollar, hızlı trenler, Reyhanlı Barajı gibi yapılan yatırımlardan söz eden Ergin, Reyhanlı Barajı ile Hatay’ın daha bereketli topraklarda tarımla uğraşacağını ve ilerlemeye devam ederken hizmet açısından alamadığı hizmetleri de tahsil edeceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.