Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerablus’un kontrolü tamamıyla ÖSO’ya geçti

Özgür Suriye ordusu, Türkiye’nin Cerablus kentinin DAEŞ’ten temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında, Cerablus’un kontrolünü tamamıyla terör örgütü DAEŞ’tan geri aldı.Türkiye sınırındaki Cerablus kentinin...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür Suriye ordusu, Türkiye’nin Cerablus kentinin DAEŞ’ten temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında, Cerablus’un kontrolünü tamamıyla terör örgütü DAEŞ’tan geri aldı.
Türkiye sınırındaki Cerablus kentinin DAEŞ’ten temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ikinci gününde sürüyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), operasyon kapsamında dün Cerablus etrafındaki köyleri ele geçirdikten sonra Cerablus kentine girdi. Kontrolü sapladıkları köylerde DAEŞ bayrağını indiren ÖSO, Türkiye’nin desteği ile gerçekleştirilen operasyonda Gaziantep’in Karkamış ilçesinin hemen karşısında yer alan Cerablus’a ulaştı. Şehir merkezine giren ve kentin boş sokaklarında ilerleyen ÖSO askerleri, Cerablus’un da kontrolünü sağladı. Resmi kurumlara ait binaların da kontrolünü sağlayan ÖSO askerleri, kentte DAEŞ militanları tarafından yerleştirilen patlayıcıları da imha etmeye çalışıyor. ÖSO askerlerinin kornalar eşliğinde girdiği Cerablus kentinin duvarlarında terör örgütü DAEŞ bayrağı dikkat çekti.
Türk silahlı Kuvvetleri (TSK), Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından DAEŞ’i Suriye’nin Cerablus kentinden temizlemek için dün 04.00’te askeri harekat başlatmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.