Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cem Özdemir: Bundan sonra koalisyon imkanlarımızı çoğaltmak istiyoruz

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, bundan sonra muhtemel koalisyon ortaklığını sadece Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile sınırlamayacaklarını söyledi.Federal meclise 11 yıl sonra dönmenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden Cem Özdemir,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, bundan sonra muhtemel koalisyon ortaklığını sadece Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile sınırlamayacaklarını söyledi.

Federal meclise 11 yıl sonra dönmenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden Cem Özdemir, oy oranı düşen partisinin yönetiminde kuşak değişimi yaşandığını dile getirdi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Cem Özdemir, “Birinci kuşağa şükranlarımızı sunduk. Bundan sonraki hedefimiz seçimlerde daha başarılı olmak ve koalisyon imkanlarımızı çoğaltmak.” dedi. Yeşiller’in doğal müttefiki olarak görülen Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Merkel’in Hıristiyan Demokratlarıyla (CDU) koalisyon yapma hakkını kendilerinde gördüklerini belirten Özdemir, “Aynı hak bundan sonra bizim için de geçerli.” dedi. Özdemir, koalisyon görüşmelerinden dışlanan Sol Parti’yle de gelecekte muhtemel bir hükümet kurmak için müzakerelerde bulunabileceklerini dile getirdi.

Büyük Koalisyon olarak adlandırılan muhtemel SPD-CDU hükümetinin mecliste ezici bir çoğunluğa sahip olacağına dikkat çeken Cem Özdemir, “Muhalefet onun karşısında oldukça ufak. Meclisin tüzüğünü değiştirmek mecburiyetindeyiz. Çok şükür Sosyal Demokratlar, Hıristiyan Demokratlar da bunun değiştirilmesine dair işaretler verdiler. Bu takdirde muhalefet de görevini yapabilecek.” şeklinde konuştu.

Mecliste yapıcı bir muhalefet yapacaklarını dile getiren Özdemir, “Çifte vatandaşlık gibi doğru işler yaparlarsa tabii ki destekleyeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini de değerlendiren Özdemir, kurulacak hükümetin geçmişteki CDU-SPD koalisyonunda olduğu gibi bu süreci desteklemesini diledi. Özdemir, “Bu iki tarafın da lehine. Ama tabii Türkiye de reformlar konusunda elini çabuk tutmalı. Bu konuda yapması gererken çok şey var. Ama Avrupa da kendi tarafında kapıyı açık tutmalı.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.