Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu'ndan Dünya Kamuoyuna Çağrı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de gerçekleştirilen ortak basın toplantısında “DAEŞ, YPG, PKK, DHKP-C ve El Nusra. Bu terör örgütlerinin hepsi insanlığın ve değerlerimizin düşmanlarıdır. Çifte standartları artık bir kenara bırakmalıyız. Avrupalı dostlarımız başta olmak üzere tüm uluslararası camiayı terörün her türlüsüyle ayrım yapmadan mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çavuşoğlu'ndan Dünya Kamuoyuna Çağrı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de gerçekleştirilen ortak basın toplantısında “DAEŞ, YPG, PKK, DHKP-C ve El Nusra. Bu terör örgütlerinin hepsi insanlığın ve değerlerimizin düşmanlarıdır. Çifte standartları artık bir kenara bırakmalıyız. Avrupalı dostlarımız başta olmak üzere tüm uluslararası camiayı terörün her türlüsüyle ayrım yapmadan mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Türkiye-AB Hükümetler arası Katılım Konferansının 12. Toplantısı Brüksel’de gerçekleştirildi. Toplantının ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Gerarad Koenders ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, AB müzakere sürecinde 33 nolu mali ve bütçesel hükümler faslının açıldığını kaydederek, “Bu fasıl müzakerelerde açtığımız 16. başlıktır. Ülkemize, AB’ye ve Türkiye-AB ilişkilerine hayırlı olsun” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, “Maalesef buraya gelmeden önce 28 Haziran gecesi İstanbul’da yaşanan alçak terör saldırısı nedeniyle içimiz buruk. Çok sayıda masum inan hayatını kaybetti ve yaralandı. Ölen ve yaralananlar arasında yabancı konuklarımız da var. Bir kez daha bu hain saldırıyı ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Avrupa’nın ve dünyanın dört bir yanında taziye ve destek mesajlarıyla dayanışmasını gösteren tüm dostlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bugün hem faslı açarken hem de basın toplantısında taziyelerini ileten ve dayanışmanın en güzel örneğini gösteren değerli dostum Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders’e ve Komiser Hahn’a da huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPILAMAZ”

Benzer bir terör saldırısının Mart ayında Brüksel’de yaşandığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Daha önce dünyanın değişik bölgelerinde Lahor’da, Mogadişu’da, Paris’te, Londra’da, Madrid’de ve dünyanın pek çok şehrinde aynı manzarayı gördük. Bu da gösteriyor ki terör ayrım gözetmiyor. Teröristler nasıl ayrım yapmıyorsa, terör örgütleri arasında ayrım yapılamaz. DAEŞ, YPG, PKK, DHKP-C ve El Nusra. Bu terör örgütlerinin hepsi insanlığın ve değerlerimizin düşmanlarıdır. Çifte standartları artık bir kenara bırakmalıyız. Avrupalı dostlarımız başta olmak üzere tüm uluslararası camiayı terörün her türlüsüyle ayrım yapmadan mücadeleye çağırıyoruz. Terörün en önemli amaçlarından biri de bizleri ülkelerimizin yararına atacağımız adımlarımızdan alıkoymaktır, gündemimizi teslim almaktır. Ama biz buna asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız 33. fasıl da esasen bu kararlığımızın bir örneğidir. Bu faslın açılışı ülkemizin AB müktesebatıyla daha ileri bir düzeyde uyum sağlamasına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

“VİZE YOL HARİTASINDAKİ KRİTERLERİN NEREDEYSE TÜMÜNÜ YERİNE GETİRDİK”

Türkiye- AB ilişkilerinin önemli bir süreçten geçtiğini sözlerine ekleyen Bakan Çavuşoğlu, “4 ay içinde 3 Türkiye-AB Zirvesi gerçekleştirdik. Ayrıca göç krizi ile mücadeleye yönelik önemli bir anlaşmayı da hayata geçirdik. 18 Mart mutabakatı, göç dahil birçok alanda AB ile ilişkilerin gelişmesini, ilerlemesini sağladık. Ege Denizi’nde düzensiz göçü artık kontrol altına aldık. Ölümleri ve insan kaçakçılığını durdurmayı birlikte başardık. Ekim 2015’te günlük ortalama 7 bin olan düzensiz geçişler, bugünlerde günlük sayı olarak 50’nin altına düştü. Vize yol haritasındaki kriterlerin neredeyse tümünü yerine getirdik. Bu konuyla ilgili öğleden sonra AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans’la yeniden bir araya geleceğiz. Kendi adımıza yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kararlılığımız tamdır ve bu kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. AB’den de vize serbestisi konusunda verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SLOVAKYA DÖNEM BAŞKANLIĞINDA İLERLEME KAYDEDECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

Birleşik Krallık’ın AB’den çıkışına da değinen Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Birleşik Krallık’ın AB’den çıkışının şüphesiz hem Avrupa kıtasında hem de tüm dünyada yansımaları olacaktır. Bu kaçınılmaz. AB’nin yeni bir gelecek vizyonu yaratmak için kapsamlı bir reform sürecinden geçeceğine inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi AB’nin önündeki sınamalarla ilgili mücadeleye katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Slovak Dönem Başkanlığı ile de her konuda yakın çalışmaya devam edeceğiz. Slovakya Dönem Başkanlığının önceliklerini memnuniyetle karşılıyoruz ve destekliyoruz. Slovakya Dönem Başkanlığının müzakere sürecimize de daha fazla katkı sağlayacağını ve bu dönem başkanlığında ilerleme kaydedeceğimize inanıyoruz. Slovakya’nın da bu anlamda çaba sarf edeceğinden şüphemiz yok, Slovakya’ya da başarılar diliyoruz. Bugünkü görüşmelerimizin ve açtığımız faslın hem AB’ye hem de ülkemize ve ilişkilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.