Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu: “Daeş, El Kaide, PKK, Pyd Ve DHKP-C Gibi Terör Örgütleri Arasında Hiçbir Fark Yok”

Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Dostlar Grubu Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DAEŞ, El Kaide, PKK, PYD ve DHKP-C gibi terör örgütleri hiçbir fark olmadığını ifade ederek ortak değerlere tehdit oluşturduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Dostlar Grubu Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DAEŞ, El Kaide, PKK, PYD ve DHKP-C gibi terör örgütleri hiçbir fark olmadığını ifade ederek ortak değerlere tehdit oluşturduğunu söyledi.
BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu çerçevesinde Bakü Beyannamesi kabul edildi. Dostlar Grubu Toplantısı’nda konuşan BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nasser Abdulaziz Al Nasser, Azerbaycan hükümetinin desteğinin 7. Küresel Forumu’nun başarılı olacağını gösterdiğini bildirdi. Nasser, “Biz Bakü Forumu’nu, küresel sorunlara karşı gelebilmek için yaptık. Dünyada şiddet ve aşırıcılığın azaltılması için gençlerle daha çok çalışmalıyız. Biz dünyanın kaderini değiştirerek, gençlerimizin iyi geleçeğini temin ediyoruz” dedi.
Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abulfaz Garayev yaptığı açıklamada, Bakü’de gerçekleşen etkinliğin, çok çeşitli dünyada nasıl beraber yaşanacağına dair soruları cevaplandıracağını ifade etti. Azerbaycan’ın ayrımcılık yapmadan her 3 dine finansal destek sağladığını ifade eden Garayev, Azerbaycan’ın kültürlerarası diyalogun kurulması için çalıştığını kaydetti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise açıklamasında, hoşgörüden söz edildiğinde Azerbaycan’dan daha iyi örnek olmadığını ifade etti. Çavuşoğlu, “Azerbaycan ve Bakü asırlar boyu çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Camilerin, kiliselerin ve sinagogların bu şehirde birlikte yükseldiğini görebiliyoruz” dedi. Topraklarının yüzde 20’nin işgal olmasına rağmen Azerbaycan halkının barış içinde yaşama inancını yitirmediğini kaydeden Çavuşoğlu, “Dağlık Karabağ meselesinin Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği kapsamında barış şekilde halledileceğini ümit ediyoruz. Bütün Azerbaycan toprakları yeniden özgürlük, barış ve hoşgörü diyarı olacak” dedi.
Düzensiz göçün beraberinde yeni sorunlar getirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “DAEŞ, El Kaide, PKK, PYD ve DHKP-C gibi terör örgütleri bu ortamı kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyor. Bu örgütler arasında hiçbir fark yok. Onlar bize ve bizim tüm ortak değerlerimize bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.