Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canlı yayında çöktü! İçerdeki itfaiyeciler feci şekilde can verdi...

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan ve şehrin sembol binalarından biri olan 17 katlı iş merkezi, yangın nedeniyle çöktü. En az 30 itfaiyeci, televizyonlar canlı yayındayken çöken binanın enkazının altında kalarak hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canlı yayında çöktü! İçerdeki itfaiyeciler feci şekilde can verdi...

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği binasının bulunduğu İstanbul Dört Yol kavşağında (Çahar Rahı İstanbul) yer alan plastik ve tekstil atölyelerinin bulunduğu 17 katlı Plasku İş Merkezi çıkan yangın sonucu çöktü.

İran devletine bağlı yayın organı Press TV, en az 30 itifaiyecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Televizyonların canlı yayın bağlantısı yaptığı sırada çöken binanın enkazının altında 50 ila 100 arasında kişinin kaldığının tahmin edildiği belirtildi.

İş merkezindeki yangın, sabah saatlerinde binanın üst katlarında sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamıştı. İtfaiye ekiplerince müdahale edilen bina, çalışmalar sürerken çöktü.

TÜRK ELÇİLİĞİ BOŞALTILDI

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, yanan binanın çökmesi ihtimaliyle Türkiye büyükelçiliğinin boşaltıldığı ve çökmenin büyükelçilik binasına zarar vermediği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BİR DÖNEM TAHRAN'IN EN YÜKSEK BİNASIYDI

Associated Press, binanın 1960'lı yıllarda İranlı Yahudi işadamı Habib Elghanyan tarafından inşa ettirildiğini belirtti. Adını Elghanyan'ın sahibi olduğu plastik imalat şirketinden alan Plasku, inşa edildiği tarihte, Tahran'ın en yüksek binasıydı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.