Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri 101. Yılında Bakü’de Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Bakü’deki Türk Şehitliği’nde resmi tören düzenlendi.Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, 1918’de Türkiye’den gelen ve Azerbaycan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Bakü’deki Türk Şehitliği’nde resmi tören düzenlendi.
Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, 1918’de Türkiye’den gelen ve Azerbaycan’ın bağımsızlığı için savaşan Kafkas İslam Ordusu’nun şehitleri anısına dikilen Şehitlik Anıtı’na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu. Törene Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun başta olmak üzere Askeri Ataşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, iş adamları ve büyükelçilik çalışanları ve küçük çocuklar katıldı. İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın askeri bando eşliğinde okunmasından sonra Şehitlik özel defterini imzalayan Alper Coşkun, deftere şunları yazdı:
“Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve şehitleri anma vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmanın gururunu ve sorumluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve şehitlerimizi Bakü’deki Türk Şehitliği’nde anmak bize ayrı bir gurur veriyor. Bir yanda kardeş toprağının azat edilmesi için bu topraklarda şehadeti göğüsleyen Mehmetçiklerimizi, diğer yanda kadim Anadolu’da be Trakya’da yedi dümene karşı verdiğimiz var oluş mücadelesinde bizimle omuz-omuza savaşırken şehit düşmüş ve Çanakkale’de yatan kahraman Azerbaycanlı kardeşlerimizi Şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimiz Azerbaycan’la kader birliğimizin ebedi kanıtını teşkil etmektedirler. Çanakkale’de sergilenen kardeşlik birlik ve dayanışma zaferi beraberinde getirdiği gibi daha sonra istiklal harbimiz için gerekli olacak mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur. Çanakkale’de yatan yüzbinlerce şehidimizi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları Başta olmak Üzere vatan savunmasında ebediyete intikal eden, birlik ve bütünlüğümüze kast eden terör saldırılarında kurban verdiğimiz tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun”.
Tören kapsamında şehit isimlerinin yer aldığı plaketlere karanfil bırakan Büyükelçi Alper Coşkun ve diğer katılımcılar, daha sonra Azerbaycan’ın bağımsızlığı için şehit olanlar adına kurulan Şehitler Hıyabanı’na geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.