Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çad ve Kamboçya'da 20 bin kişi daha temiz suya kavuştu

Başta Afrika olmak üzere birçok ülkede temiz içme suyu sağlamak için ‘Su Projeleri’ yürüten Kimse Yok Mu, Kamboçya'da 15 su kuyusu daha açtı. Bugüne kadar 286 su kuyusu açılan Çad'da yapımı devam eden 76 su kuyusunun tamamlanmasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çad ve Kamboçya'da 20 bin kişi daha temiz suya kavuştu
Başta Afrika olmak üzere birçok ülkede temiz içme suyu sağlamak için ‘Su Projeleri’ yürüten Kimse Yok Mu, Kamboçya'da 15 su kuyusu daha açtı. Bugüne kadar 286 su kuyusu açılan Çad'da yapımı devam eden 76 su kuyusunun tamamlanmasıyla birlikte Kimse Yok Mu, ülkeye toplam 362 su kuyusu açmış olacak. Çad ve Kamboçya’da geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan su kuyuları ile en az 20 bin kişinin daha su ihtiyacının karşılanmış olduğu belirtildi.

Açılan su kuyuları ile yüzlerce ailenin temiz içme suyuna kavuştuğunu belirten Kamboçya Kırsal Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Hap Omaly, "Yaptığımız testlerde suların saflık, arsenik, mineral ve diğer kimyasal seviyelerinin Kamboçya standartlarının üstünde olduğunu tespit ettik. Açılan su kuyusu hem kapasitesi hem de değerleri ile günde 200 kişinin temiz suya kavuştuğunu gösteriyor." dedi.

“Temiz suya erişim, herkes için insanî bir haktır” sloganı ile dünyanın dört bir yanında su kuyuları açan Kimse Yok Mu'ya bir teşekkür de Kamboçya Kırsal Kalkınma Bakanlığı ve Çad Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi. Bakanlık adına teşekkür eden Müsteşar Hap Omaly, Kimse Yok Mu'nun desteğini iki ülkenin ilişkilerini “inşa edecek güzel başlangıçlar” olarak niteledi. Ayrıca Omaly, "Ülkemize olan ilginiz ve açtığınız su kuyuları için size minnettarız. Bu güzel alakanız ve desteğiniz iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin inşa edileceğinin en güzel delilidir." diyerek Kimse Yok Mu'nun ülkedeki hizmetlerini övdü. Çad Diyanet İşleri Başkanlığı ise mektubunda, “Allah Türkiye'yi ve Türk Milletini korusun, dünyada örnek bir millet olmaya devam ettirsin.” dileğinde bulundu.

“ALLAH, TÜRKLERİ ÖRNEK MİLLET OLMAYA DEVAM ETTİRSİN”

Temiz su kapsamında bugüne kadar Çad'a 286 su kuyusu açıldı. Yapımı devam eden 76 su kuyusu tamamlandığında Kimse Yok Mu, ülkeye toplam 362 su kuyusu açmış olacak. Çad Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kimse Yok Mu'ya başta su kuyuları olmak üzere yaptıkları hizmetlerinden dolayı müteşekkir olduklarını dile getirilen mektupta, "Shariqu Camii'nde tamamlanan şadırvan başkanlığımıza teslim edildi. Bu şadırvandan ortalama 20 bin insan faydalanıyor. Yapmış olduğunuz tüm insanı yardımlarınız için size müteşekkiriz. Allah yardımlarınızı kabul etsin." denildi. Mektup, "Allah Türkiye'yi ve Türk Milletini korusun ve dünyada örnek bir millet olmaya devam ettirsin." temennisi ile tamamladı.

3 MİLYON KİŞİ TEMİZ SUYA KAVUŞTU

Temiz suya erişim, herkes için insani bir haktır” sloganı ile dünyanın dört bir yanında su kuyuları açan Kimse Yok Mu, yaptığı su projeleri ile Afrika’daki su problemini çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kimse Yok Mu Su Projeleri Koordinatörü Vasfi Başak, derneğin bugüne kadar 1444 su kuyusu açtığını ve bu kuyulardan 3 milyon kişinin faydalandığını ifade ediyor. Kimse Yok Mu Afrika başta olmak üzere Pakistan, Filistin, Kamboçya gibi Asya ülkelerinde de insanlara temiz su kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.