Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çad ordusu: 117 Boko Haram militanını öldürdük

Çad ordusundan yapılan açıklamada, Boko Haram'ın saldırı üssü olarak kullandığı Çad gölündeki adalarda son iki haftada yapılan operasyonlarda 117 militanın öldürüldüğü belirtildi. Çad ordu sözcüsü Albay Azem Bermandoa, çatışmalarda...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çad ordusundan yapılan açıklamada, Boko Haram'ın saldırı üssü olarak kullandığı Çad gölündeki adalarda son iki haftada yapılan operasyonlarda 117 militanın öldürüldüğü belirtildi. Çad ordu sözcüsü Albay Azem Bermandoa, çatışmalarda iki askerin kaybolduğunu ve yaralı askerlerin olduğunu ifade etti.

Bermandoa, geniş çaplı "temizleme operasyonlarında" örgüte ait botların imha edildiğini ve bir çok mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti.

IŞİD'e bağlılık yemini eden Boko Haram son aylarda Nijerya'nın yanında Kamerun ve Çad gibi komşu ülkelere de yayılmaya başladı.

BALIKÇILARIN BOĞAZINI KESTİLER

Çad askerleri örgüte yönelik başarılı operasyonlar yaparken, Boko Haram Çad gölü kıyısındaki Nijerya'nın Kuzeydoğu kasabası olan Baga'da 10 balıkçının boğazını kesti.

Borno eyaleti Balıkçılar Sendikası Başkanı Abubekir Gamandi, "Boko Haram Pazartesi günü Çad gölü kıyısındaki üç köye saldırıarak 10 balıkçıyı boğazlayarak öldürdü" dedi.

Çad ordusunun Çad gölü adalarında Boko Haram'a karşı yaklaşık bin askerle operasyonlara devam ettiği söyleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.