Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükelçi Gümrükçü: "Mübarek Ramazan ayında can kayıplarının yaşanması bizi bayrama buruk soktu"

Bayram namazını Tiflis’teki Cuma Mescidi’nde kılan ve vatandaşlarla bayramlaşan Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, İstanbul, Dakka, Bağdat ve Medine’deki son saldırıların can sıkıcı olduğunu kaydederek, "Ramazan...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram namazını Tiflis’teki Cuma Mescidi’nde kılan ve vatandaşlarla bayramlaşan Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, İstanbul, Dakka, Bağdat ve Medine’deki son saldırıların can sıkıcı olduğunu kaydederek, "Ramazan ayında bu tür can kayıplarının yaşanması bizi bayrama biraz buruk soktu" dedi.
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Müslümanlar bayram namazını kılmak için Cuma Mescidi’ne akın etti. Camiye sığmayan Müslümanların bir kısmı bayram namazını sokağa serilen seccade ve hasırların üzerinde kıldı. Tarihi Cuma Mescidi’nde kılınan bayram namazına Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü de katıldı.
Büyükelçi Gümrükçü namazdan sonra İHA’ya yaptığı açıklamada Ramazan’ı eda ettikten sonra bayramın kutlandığı için çok güzel bir gün olduğunu ifade etti. Gümrükçü, "Tiflis’te şimdi çok güzel bir cemaatle birlikte şimdi bayram namazımızı kıldık. Bu sene bayrama biraz buruk giriyoruz. Maalesef bundan bir hafta önce İstanbul’da olan saldırı, arkasından Dakka’da, Bağdat’ta olan saldırı ve dün de Medine’de olan saldırılar çok canımızı yakıyor tabiatıyla. Mübarek Ramazan ayında bu tür can kayıplarının yaşanması bizi bayrama biraz buruk soktu. İnşallah, ümit ediyoruz bu tür saldırılar, terör eylemleri son bulur. İnsanlık barış içerisinde, kardeşlik içerisinde, dinimizin bize emrettiği şekilde huzur ve mutluluk içerisinde bundan sonra geçiririz diye ümit ediyoruz. Ben tekrar buradan Gürcistan’daki bütün vatandaşlarımızın, tüm Müslüman toplumunun, tüm İslam aleminin ve Türk vatandaşlarının hepsinin bayramını kutluyorum" diye konuştu.
Bayram namazını kıldıran Doğu Gürcistan Müslümanları Müftüsü Yasin Aliyev de namazdan sonra İHA’ya yaptığı açıklamada, 11 ayın sultanı Ramazan ayını eda ettiklerini ifade ederek, "Yüce Rabbim bu oruç, namaz ve ibadetler yüzü suyu hürmetine dünyada meydana gelen terör olaylarını sona erdirsin, zalimlere lanet eylesin ve dünyada barışı hüküm sürdürsün" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.