Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Afrika Rüzgarı

AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye – Mali Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Av. Emine Yavuz Gözgeç, Mali - Türkiye Dosluk Grubu Başkanı Mahamadou Lamine Djiguene ve Dostluk Grubu üye milletvekillerini Bursa’da ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Afrika Rüzgarı

TBMM Genel Kurul çalışmaları dolayısıyla Ankara’da bulunan ve heyete eşlik edemeyen vekil Gözgeç; Mali’li milletvekillerini; Asırlarca ilim ve kültür merkezi olmuş İslam şehri Timbuktu’nun Kardeş şehri Bursa’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Programlarına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek başlayan heyet, ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret etti. Valilik ziyaretinden sonra Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti ve Uludağ Üniversitesi’nde bulunan Mali’li öğrenciler ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Heyet, Günün sonunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Divan kurulu üyeleri ve işadamları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Mali - Türkiye Dosluk Grubu Başkanı Mahamadou Lamine Djiguine Bursa'ya geldikleri için duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ediyoruz ve onunla gurur duyuyoruz. Kendisi ülkemize yardım elini uzattı. Sağlık ve eğitim alanlarında iki ülke çok sayıda projeyi hayata geçirdi." ifadelerini kullandı.

Vekil Gözgeç; “ Mali - Türkiye Dostluk Grubu’nu Bursa’mızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz aylarda biz de Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber Mali’ye ziyaret gerçekleştirdik. Mali ziyaretimiz kapsamında sağlık, spor, eğitim, ticaret, teknoloji, enerji, din hizmetleri gibi farklı alanlarda sekiz anlaşma imzaladık. Mali ile ticaret hacmimiz olumlu bir şekilde artmakta olup; 2016 yılı ticaret hacmi 74 milyon dolar, 2017 yılı ticaret hacmi 82 milyon dolar. Ticaret hacmimizin her yıl artmasıyla, Cumhurbaşkanımızın öngördüğü 100milyon dolar hedefine yaklaşmaktayız. Bursa’mıza yapılan ziyaretin iki ülke arasındaki ortak dostluğu daha da güçlendireceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz yeni dünya düzeni kurulurken Afrika ile birlikte yürümek istiyoruz.” dedi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.