Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkina Faso’da Devlet Başkanı Compaore istifa etti 2

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da, Devlet Başkanı Blaise Compaoré'nin istifa ettiği açıklandı. Dün gece ordunun yönetime el koyduğunu duyurmasının ardından, Sabık devlet Başkanı Blaise Compaoré bugün sabah saatlerinde, yerel bir televizyonda...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da, Devlet Başkanı Blaise Compaoré'nin istifa ettiği açıklandı.

Dün gece ordunun yönetime el koyduğunu duyurmasının ardından, Sabık devlet Başkanı Blaise Compaoré bugün sabah saatlerinde, yerel bir televizyonda yaptığı açıklamada geçiş hükümetinde görev almaya hazır olduğunu belirtmişti.

Bugün öğle saatlerinden Burkina Faso Genelkurmay Başkanı Honoré Traoré, başkent Ouagadougou Millet Meydanı’nda yaptığı açıklamada Blaise Compaoré’nin ve hükümetin düştüğünü ve 48 gün içinde geçici hükümet kurulacağı ardından demokratik seçim tarihinin bir an önce belirleneceğini söyledi.

Aynı saatlerde Burkina Faso anayasasına dayanarak başkan Compaoré’nin istifa ettiği özel bir televizyondan duyuruldu.

Resmi olmayan kaynaklara göre Blaise Compaoré, Fransız ordusunun yardımıyla, Fas, Sénégal, Fildişi Sahilleri’ne kaçtığı iddia edildi. Yerel kaynaklara göre ise devrik başkanın konvoyunun Gana sınırında görüldüğü iddia edildi.

27 yıllık iktidarını 2015 yılında yapılacak seçimlere katılma kararı ve Burkina Faso parlamentosuna gönderilen yasa teklifi neticesinde muhalefet partileri ‘itaatsizlik’ çağrısında bulundu. Compaoré hükümetinin yasa teklifini geri çektiklerini duyurmasına rağmen yapılan gösteriler devam etti.

Göstericilerin Millet Meclisi, devlet televizyonu ve cumhurbaşkanlığı sarayına saldırmaları sonucu, sokağa çıkma yasağı getirildi. Daha sonra Burkina Faso ordusu yönetime el konulduğunu duyurdu.

Muhaliflere göre ise 30 kişiden fazla kişi hayatını kaybetti. Birçok ev, iş yeri ve resmi kurumlara kundaklama ve yağmalama düzenlendiği gelen haberler arasında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.