Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan'da son 15 yılın en büyük öğrenci protestosu

Bulgaristan'ın başkenti Sofya, son 15 yılın en büyük üniversite öğrencileri protestosuna sahne oldu. Geçen haftadan beri belirli üniversitelerde 'işgal' politikası güden öğrenciler, hükümete karşı yürüyüş düzenleyerek merkez caddeleri...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulgaristan'da son 15 yılın en büyük öğrenci protestosu
Bulgaristan'ın başkenti Sofya, son 15 yılın en büyük üniversite öğrencileri protestosuna sahne oldu. Geçen haftadan beri belirli üniversitelerde 'işgal' politikası güden öğrenciler, hükümete karşı yürüyüş düzenleyerek merkez caddeleri trafiğe kapattı.

'İşgal', 'İstifa' ve 'Uyanın' gibi pankartlar açan öğrencilere bazı öğretim görevlileri de destek verdi ve yürüyüşe iştirak etti. Parlamento önünde diz çökerek Bulgaristan milli marşı okuyan öğrenciler el ele tuşarak meclisi sembolik olarak kuşattı.

Aynı anda devam eden hükümete destek mitinginden dolayı polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Anayasa Mahkemesi'nin, Hak ve Özgürlükler Hareketi üyesi Delyan Peevski'nin yeniden milletvekili olabileceği kararına karşı başlatılan üniversitedeki eylemler hükümet karşıtı protestolara dönüşmüştü. Başbakandan başka hiç kimseyle görüşmeyi kabul etmeyen öğrencilerin önümüzdeki hafta içinde Başbakan Plamen Oreşarski'ye bizzat dileklerini iletmeleri bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.