Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan'da öğrenciler üniversiteleri işgal ediyor

Bulgaristan'daki en büyük üniversiteler hükümet karşıtı protestolara iştirak etti. Geçen hafta Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski'de başlatılan üniversite işgali bugün ülkedeki en büyük iktisat yüksekokulunda da devam etti. Ulusal ve...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulgaristan'da öğrenciler üniversiteleri işgal ediyor
Bulgaristan'daki en büyük üniversiteler hükümet karşıtı protestolara iştirak etti.
Geçen hafta Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski'de başlatılan üniversite işgali bugün ülkedeki en büyük iktisat yüksekokulunda da devam etti.

Ulusal ve Dünya İktisat Üniversitesi'nde öğrenciler okul girişini bloke ederek isteklerini deklarasyon şeklinde dile getirdi. Daha sonra isiifa sloganları atan öğrenciler, aynı zamanda Bulgar Sosyalist Partisi milletvekili olan öğretim görevlisi Rumen Geçev'in odasını işgal etti.

Öğrenciler, diğer üniversitelere katıldıklarını ve okulda Oreşarski hükümetinin istifasına kadar kalacaklarını dile getirdi. Bir sosyoloji profesörü ile öğrenciler arasında kısa bir söz düellosu yaşansa da olayın büyümesine izin verilmedi.

Sofya Üniveristesi'nde ise bugün ders yapılmıyor. Güvenlik görevlisi rolünü üstlenen birkaç öğrenci, demir kapı girişinde kontrol noktasında oluşturdu. Öğrenciler okul kimliklerini gösterdikten sonra içeriye girerken, dışarıdan birinin girmesine izin verilmiyor.
Bulgaristan genelinde 7 üniversite işgal eylemlerine iştirak ederek süresiz olarak belirli odalarda kalacaklarını ilan etti.

Öğrenciler, medya patronu ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Delyan Peevski'nin görevine devam edebileceğine dair Anayasa Mahkemesi kararını protesto ediyor. Hükümet kurulduktan sonra Devlet Güvenlik Servisi başına atanan, fakat tepkiler sonucu görevinden istifa etmek zorunda kalan Peevski, birkaç ay boyunca yeniden parlamentoya dönebilmek için Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.