Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan'da 'Ermeniler Parkı' ismi kabul edildi

Bulgaristan'ın güneyindeki Haskovo'daki (Hasköy) şehir parkın adının 'Ermeniler' olarak değiştirilmesi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, bu konuda belediyeye baskı yaptığı iddiasını ise...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulgaristan'da 'Ermeniler Parkı' ismi kabul edildi
Bulgaristan'ın güneyindeki Haskovo'daki (Hasköy) şehir parkın adının 'Ermeniler' olarak değiştirilmesi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, bu konuda belediyeye baskı yaptığı iddiasını ise yalanladı.

Trud gazetesi, "Başkonsolos Aktaş'ın Haskovo Belediye Başkanı Georgi İvanov ile görüşmede ısrar ettiğini ve parka 'Ermeniler' isminin verilmesi teklifinin geri çekilmesini emrettiğini" iddia etmişti. Türk diplomat ise yazılı bir açıklama yaparak, 'Türkiye, Hasköy'deki bir parka ''Ermeniler'' ismi verilmemesi için baskı yapıyor' başlıklı haberdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Haskovo Belediye Başkanı İvanov, Aktaş'ın açıklamasının ardından, "Demek ki yalancı olduğum ortaya çıktı! Başkonsolusla telefonla konuşmamızı kaydettiysek ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Bu arada oylamayı Haskovo'daki Ermeni topluluğu da izledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.