Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan Kosova’yı AB Yolunda Destekleyecek

İki günlük Kosova ziyaretine başlayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkesinin Kosova’yı AB yolunda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.Plevneliev, Priştine’de “İbrahim Rugova” meydanında Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İki günlük Kosova ziyaretine başlayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkesinin Kosova’yı AB yolunda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.
Plevneliev, Priştine’de “İbrahim Rugova” meydanında Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından karşılandı ardından da iki ülke milli marşları çalındı. Şeref kıtasını selamlayan iki cumhurbaşkanı ardından baş başa görüştü. Heyetler arası görüşmelerin ardından Kosova ile Bulgaristan Cumhurbaşkanları ortak basın toplantısı düzenledi.
Kosova’yı ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Rosen Plevneliev, Kosova’yı ziyaret eden Bulgaristan’ın ilk cumhurbaşkanı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin başarıyla geliştiğini değerlendiren Plevneliev, Bulgaristan’ın Kosova’yı geleceği parlak olan ticari bir ortak olarak gördüğünü ve gelecek aylar zarfında iki ülke arasında yatırımların korunmasını öngören anlaşmanın imzalanacağını kaydetti. Plevneliev, “Bulgaristan’ın en büyük şirketleri, Kosova’ya yatırım yapmakta hazırlar. Yasal altyapının oluşturulmasının ardından Bulgaristan Kosova’da tarım, turizm, altyapı gibi alanlarda istihdamı artıracak şekilde yatırım yapmayı planlıyor. Balkanlar önemli potansiyele sahip. Çağdaş altyapının tesisi için ortak hareket edebiliriz. Balkan ülkeleri aralarında mutlaka işbirliği yapmalılar” ifadesini kullandı.
Avrupa Projesi’nin, Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği’ne kabul edilmesi ile sona ereceğini kaydeden Plevneliev, ülkesinin Kosova’yı AB yolunda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti. Bulgaristan Cumhurbaşkanı bir soru üzerine yasa dışı yollarla göç sorunun yalnızca AB nezdinde çözülebileceğini, Avrupa ülkelerine yapılan ve giderek artan göçün ülkelerin tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını söyledi.
Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da, Kosova vatandaşlarına uygulanan vizelerin kaldırılması için Bulgaristan’da yardım istediğini belirterek, Bulgaristan’ın, Kosova’nın AB yolunda verdiği desteği, vize muafiyeti konusunda da vereceğine emin olduğunu kaydetti.
Kosova Meclis Başkanı ile de görüşen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ziyareti kapsamında Kosova’da görev yapan Bulgar askerleri ile de bir araya gelecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.