Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgar Parlamentosu, dinî mabetlere saldırıyı kınadı

Bulgaristan Parlamentosu, Filibe şehrindeki camiye geçtiğimiz hafta yapılan saldırıyı kınadı.Sadece 3 milletvekilinin karşı çıktığı deklarasyonla ırkçı davranış ve vandalizm ile dinî mabetlere saldırılması ve hakaret edilmesi kınandı....

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulgaristan Parlamentosu, Filibe şehrindeki camiye geçtiğimiz hafta yapılan saldırıyı kınadı.

Sadece 3 milletvekilinin karşı çıktığı deklarasyonla ırkçı davranış ve vandalizm ile dinî mabetlere saldırılması ve hakaret edilmesi kınandı. Ayrıca siyasi oluşumlara çağrıda bulunularak, siyasetçilerin konuşmaları ve davranışlarıyla gerilimin artması, nefretin körüklenmesi ve halkın bölünmesine vesile olmamaları istendi.

Bulgar Sosyalist Partisi Milletvekili Yanaki Stoilov, Ukrayna örneğini hatırlatarak halkı ve devleti bölen faaliyetlere izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Etnik hoşgörünün, Bulgaristan'ın en büyük sermayesi olduğunu belirten Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Lütvi Mestan, bu sayede diğer Balkan ülkelerine nazaran demokrasiye geçiş sürecinin kanlı olmadığını dile getirdi. Mestan, "Biz bu ülkenin evlatlarıyız, hiçbirimizin Anadolu'ya gitme niyeti yok." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.