Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Budapeşte’de Binlerce Sosyal Hizmetler Çalışanı Parlamento Önünde Hükümeti Protesto Etti

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de binlerce sosyal hizmetler çalışanı parlamento önünde hükümeti protesto etti.Ülke genelinden 19 sendika tarafından alınarak yapılan gösterilere beş binin üzerinde sosyal hizmetleri çalışanı katıldı....

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de binlerce sosyal hizmetler çalışanı parlamento önünde hükümeti protesto etti.
Ülke genelinden 19 sendika tarafından alınarak yapılan gösterilere beş binin üzerinde sosyal hizmetleri çalışanı katıldı. Macaristan Parlamentosu önünde alınan yasal izinle yapılan gösterilerin başlama yeri ünlü Andrassy caddesi oldu. Polis eskortu eşliğinde yaklaşık 2 kilometre yürüyen sosyal hizmetleri çalışanları Cuma trafiğinin de kilitlenmesine neden oldu. Üzerlerine giydikleri siyah renkli tişörtlerle aldıkları ortalama 300 Euro aylıkla geçinmelerinin mümkün olmadığını ellerinde taşıdıkları pankartlara yazan çalışanlar, hükümetin kendilerine bir an önce en az aylık 150 Euro zam yapmasını talep etti.
Çocuk kreşlerinde, yuvalarında, yaşlılar yurtlarında çalışan yaklaşık 20 bin çalışanın aylık kazançlarının ortalama 300 Euro olduğuna değinen çalışanlar, bu yılsonuna kadar hükümetin maaşlarında iyileştirme yapmasını istedi. Düdük çalarak hükümetin bu tutumunu değiştirmesi gerektiğine değinen göstericiler,hükümetin isteklerine karşı olumlu adım atmaması durumunda ülke genelinde gösteri eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.
Gösterilere katılan Eva isimli Macar vatandaşı, sosyal hizmetler çalışanı olarak 40 yıl görev yaptıktan sonra emekli olduğunu, bugün eski meslektaşlarının yaptığı gösterilere katkıda bulunmak ve destek vermek için parlamento önüne geldiğini belirterek, bu sektörde çalışanların ülkede en az maaş alan kişiler olduğunu, hükümetin maaşlarda iyileştirme yapmasının gerektiğini söyledi.
2012 yılından bu yana sosyal hizmet çalışanı olarak kreşte görev yapan İldiko, aylık kazancının net 270 Avro olduğunu, bu maaşla geçinilmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle gösterilere katıldığını söyledi.
17 yıldan bu yana yuvada görev yapan Julia, uzun yıllardan bu yana bu meslekte olmasına rağmen aylık evine ancak 300 Euro götürebildiğini, bu gösterilerle birlikte hükümetin maaşlarına zam yapacağı ümidi taşıdıklarını kaydetti.
33 yıldan bu yana sosyal hizmetlerde görev yaptığını söyleyen Zsuzsanna, hükümetin kendilerine aylık 150 Euro zam yapana kadar gösterilere devam edeceklerini, aldıkları ortalama 300 Euro ile geçinmelerinin imkansız olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.