Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu sözler sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

Ukrayna'daki tecavüz vakalarında saldırgandan çok kurbanın suçlandığı olayların sayısının artması üzerine harekete geçen genç aktivist Anastasiya Melniçenko, Facebook'ta yeni bir akım başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu sözler sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
Ukrayna'da tecavüz vakalarında saldırganları teşvik ettikleri sebebiyle mağdurları suçlayan tartışma internet üzerinde devam ederken, Ukraynalı aktivist Melniçenko ülkesinde ve Rusya'da kadınlara ilişkin tabuların yıkılması için Facebook'ta bir kampanya başlattı.

Melniçenko hayatı boyunca maruz kaldığı cinsel saldırıları İngilizce, Ukraynaca ve Rusça "Konuşmaktan korkmuyorum" anlamına gelen etiketle Facebook'ta paylaştı. Melniçenko'nun bu davranışı birçok kadını; geçmişte karşılaştıkları, sessiz kalmak veya reddetmek zorunda hissettikleri cinsel saldırıları paylaşma konusunda cesaretlendi ve hareket kısa sürede genişleyerek yayıldı.

"DİRENMEYE KORKTUM, BANA TECAVÜZ ETTİ"

30 yaşındaki sanat eleştirmeni Asya Bazdiriyeva, "Bu olay yaşandığında, okula gidiyordum. Genç bir erkek beni evime kadar izledi. Beni ceketimden çekti ve eteğimin üzerinden beni elle taciz etti" diye yazarak, yıllar önce başına gelen bu olayı sosyal medya kullanıcılarıyla paylaştı.

Dört çocuk annesi Valeriya Bezlepkina ise, "19 yaşındaydım. Bunu yapan erkek arkadaşımın kankasıydı. İki metre boyunda, iri ve güçlüydü. Sokak bomboştu. Ve ona direnmeye korktum. Bana tecavüz etti" mesajını yazdı.

"SESSİZ KALIYORLAR ÇÜNKÜ..."

Facebook'taki kampanyayı başlatan Ukraynalı aktivist Melniçhenko, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bizim toplumumuzda cinsel saldırı mağdurunu suçlamak bir norm halini almış" dedi.

Melniçenko, "Kadınların bu tacizler karşısında sessiz kalmasının nedeni de bu. Bu olaylardan akrabalarına ya da polise bahsetmiyorlar. Çünkü kınanmaktan korkuyorlar" diye konuştu.

Yaklaşık 45 milyon nüfusa sahip Ukrayna'da geçen yıl sadece 320 tecavüz ya da tecavüz girişimi kayıtlara geçti. Ancak insan hakları aktivistleri, gerçek sayının bunun çok üstünde olduğunu savunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.