Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brüksel’de Terör Saldırısı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Zaventem Havalimanında 2, metroda 2 olmak üzere 4 saldırı gerçekleştirildi.Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan bir uluslararası havalimanın hem içinde hem de dışında olmak üzere 2 saldırı...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Zaventem Havalimanında 2, metroda 2 olmak üzere 4 saldırı gerçekleştirildi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan bir uluslararası havalimanın hem içinde hem de dışında olmak üzere 2 saldırı gerçekleştirildi. Havalimanındaki saldırıların intihar saldırısı olduğu ifade edilirken, havalimanındaki tüm seferler iptal edildi. Henüz resmi açıklama yapılmazken havalimanında hayatını kaybedenlerin sayısının en az 13 olduğu kaydedildi. Havalimanında gerçekleştirilmesi planlanan tüm seferler iptal edildi.
Havalimanındaki saldırıların ardından da AB kurumlarının da bulunduğu Schuman Meydan yakınlarında bulunan metroda 2 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Metroda ölü sayısının en az 10 olduğu belirtilirken, bölgeye çok sayıda polis memurunun, ambulansın ve bomba imha uzmanının yönlendirildiği kaydedildi. Brüksel’de vatandaşlara dışarıya çıkmayın uyarısının yapıldığı aktarılırken, ülke genelinde güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. Metro seferleri de iptal edildi.
Saldırının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, “Brüksel’deki olaylar nedeniyle kaygılıyım ve şoktayım. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.