Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brüksel’de Terör Kurbanları İçin 1 Dakikalık Saygı Duruşu

Belçikalı ve Avrupalı liderler AB Komisyonu binasında gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşunun ardından saldırı noktalarından biri olan Maelbeek metro istasyonuna gelerek saldırılarda hayatını kaybedenler anısına metro istasyonuna çelenk...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belçikalı ve Avrupalı liderler AB Komisyonu binasında gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşunun ardından saldırı noktalarından biri olan Maelbeek metro istasyonuna gelerek saldırılarda hayatını kaybedenler anısına metro istasyonuna çelenk bıraktı.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün gerçekleştirilen saldırıların ardından bugün tüm ülkede 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. TSİ 13.00’te ülkenin farklı yerlerinde sessizlik hakim oldu. Belçikalılar, gözyaşları içinde dün gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti. Belçikalı ve Avrupalı liderler de ülke genelinde yapılan 1 dakikalık saygı duruşuna katıldı. Başkent Brüksel’de bulunan Avrupa Komisyonu binasında gerçekleştirilen törene Belçika Kralı Philippe, Belçika Prensesi Matlinde, Belçika Başbakanı Charles Michael, Belçika hükümet yetkilileri, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve çok sayıda Avrupa Komisyonu çalışanı katıldı. Törenin ardından saldırı noktalarından biri olan Maelbeek metro istasyonuna yürüyen liderler, saldırılarda hayatını kaybedenler anısına metro istasyonuna çelenk bıraktı.
Brüksel’de dün Zaventem Havalimanı’nda ve AB kurumlarının da bulunduğu Schuman Meydanı yakınlarında bulunan metroda terör saldırıları gerçekleştirilmiş ve 14’ü havalimanında, 10’u ise metroda olmak üzere 34 kişi hayatını kaybetmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.