Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brüksel Saldırılarını Daeş Üstlendi

Brüksel’de bu sabah havalimanı ve metroda gerçekleştirilen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları terör örgütü DAEŞ’in üstlendiği bildirildi.Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu sabah saatlerinde bulunan AB kurumlarının...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Brüksel’de bu sabah havalimanı ve metroda gerçekleştirilen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları terör örgütü DAEŞ’in üstlendiği bildirildi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu sabah saatlerinde bulunan AB kurumlarının da bulunduğu Schuman Meydan yakınlarında bulunan metroda terör saldırıları gerçekleştirilmiş ve 14’ü havalimanında 10’u ise metroda olmak üzere 34 kişi hayatını kaybetmişti. Brüksel’deki terör saldırılarını terör örgütü DAEŞ’in üstlendiği bildirildi. Örgüte yakın kaynakların paylaştığı açıklamada, saldırılarda üzerinde patlayıcıların bulunduğu kemerin ve cihazların kullanıldığı ifade edildi. Açıklamada, DAEŞ militanlarının patlayıcı yüklü yelekleri patlatmadan önce Zaventem Havalimanı içinde çevreye ateş açtığı ve Mallbeek metro istasyonunda da patlayıcı yüklü kemerini havaya uçurduğu aktarıldı. Saldırının 230’dan fazla ölü ve yaralı ile sonuçlandığı ifade edildi.
Öte yandan, Belçika’nın, DAEŞ’e karşı kurulan uluslararası bir koalisyonun bir parçası olduğu gerekçesiyle hedef alındığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.