Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bruining: Türkiye'de basın özgürlüğü ayaklar altına alındı

Hollanda Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri (NJV) ve Villa medya Yayıncılık Müdürü Thomas Bruining, Türkiye'de basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığını söyleyerek bu durumu şiddetle kınadı.NJV Genel sekreteri Thomas Bruning,...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bruining: Türkiye'de basın özgürlüğü ayaklar altına alındı
Hollanda Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri (NJV) ve Villa medya Yayıncılık Müdürü Thomas Bruining, Türkiye'de basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığını söyleyerek bu durumu şiddetle kınadı.

NJV Genel sekreteri Thomas Bruning, Türkiye'de basına karşı son yıllardaki baskı'nın ardından Zaman ve Samanyolu yayın müdürlerine yönelik operasyon ve tutuklamanın kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

Bruining, "Baskıcı uygulamalar bana göre Erdoğan rejiminin basına yönelik düşmanca politikalarından başka bir şey değildir. Türkiye'de basına karşı sert uygulamalar çok kaygı vericidir. Yayın müdürlerinin polis zoru ile alınıp sorguya çekilmeleri Kuzey Kore'de ve üçüncü dünya ülkelerinde olur. Avrupa Birliği'ne katılmak isteyen bir ülke olan Türkiye'nin bu durumu gerçekten son derece kaygı vericidir." dedi.

Türkiye'de muhalif gazetecilerin işlerini özgürce yapmalarının engellenmesini kabul etmediklerini söyleyen Thomas Bruning, "Dünya genelinde baktığımızda basın özgürlüğü haritasında Türkiye kırmızı ile işaretlenmiş durumda. Medyaya yapılan baskı ve sindirme politikasını kınıyor, tutuklanan gazetecinin derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda Gazeteciler Cemiyeti Genele Sekreteri Thomas Bruning, hükümetin bazı medya kuruluşlarına yönelik akreditasyon uygulamalarını da kınadı. Bruning "Erdoğan hükümeti bu uygulamalar ile ülkeyi AB'den uzaklaştırıyor." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.