Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brezilya Devlet Başkanı hakkında rüşvet iddiası

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle cezaevinde bulunan Eduardo Cunha’ya soruşturma sırasında sessiz kalması için rüşvet verdiğine dair iddiaları yalanladı.Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, yolsuzluk...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Brezilya Devlet Başkanı hakkında rüşvet iddiası

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle cezaevinde bulunan Eduardo Cunha’ya soruşturma sırasında sessiz kalması için rüşvet verdiğine dair iddiaları yalanladı.

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle cezaevinde bulunan Eduardo Cunha’ya susması için rüşvet verdiğine dair iddiaların ardından açıklama yaptı. Temer, hakkındaki iddiaları reddederken, bir gazetenin yolsuzluk soruşturmasında tanığı susturmak için para verdiğini gösteren raporunu da reddetti. Öte yandan Brezilya Devlet Başkanı yolsuzluk, kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan hüküm giyen siyasetçi Eduardo Cunha’ya yasadışı ödemeler yapma yetkisi vermekle suçlanıyor.

Brezilya’da kabinenin yaklaşık üçte biri yolsuzluk iddialarıyla suçlanıyor ve soruşturmalar devam ediyor. Yolsuzluk iddiaları ülkenin her tarafına hızla yayıldı. Kongrede muhalefet üyeleri Temer’e erken seçim çağrısında bulundu. Protestocular, Temer’in istifasını istedi. Sao Paulo ve Brasilia sokaklarında protesto gösterileri düzenlendi. Yüzlerce protestocu Sao Paulo’da toplanarak Temer’in görevden alınmasını istedi. Başkan Temer ise, tüm bu iddiaları reddediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.