Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bosna'nın eski diyanet reisi cumhurbaşkanlığına aday

Bosna-Hersek İslam Birliği'nin eski reisi Mustafa Ceriç Efendi, Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıkladı.Başkent Saraybosna'da basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ceriç, bu kararı almanın kolay olmadığını...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bosna'nın eski diyanet reisi cumhurbaşkanlığına aday
Bosna-Hersek İslam Birliği'nin eski reisi Mustafa Ceriç Efendi, Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıkladı.

Başkent Saraybosna'da basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ceriç, bu kararı almanın kolay olmadığını belirtti; ailesi, dostları ve meslektaşların ile Avrupa, Amerika ve Doğu'dan gelen destek sayesinde bu işe giriştiğini söyledi.

Bosna-Hersek'in 20 yıldır geçiş süreci içinde olduğunu ifade eden Ceriç Efendi, "Artık yeter. Partilerin ve şahısların küçük çıkarlarından arınmış yeni ve benzersiz devlet siyasetinin vakti geldi." dedi.

Mustafa Ceriç; insan hakları, güvenlik ve iktisadi gelişmeye odaklanacağını dile getirdi. Ceriç, 3'lü cumhurbaşkanlığı konseyinin Boşnak üyesi olarak seçilmesi durumunda Bosna'da ve yurtdışındaki büyük şirketlerde çalışan insanları bir araya getirerek bir nevi 'Marshall Planı' oluşturmak istediğini söyledi. Ceriç Efendi, "Boşnak, Sırp ve Hırvatların evlerini yok eden son afet, aramızda özel bir dayanışmanın olduğunu ve sınırların olmadığını gösterdi. Artık devletimizi dostluk, güven ve temel insan hakları değerlerinin üzerinde kurmamız gerekiyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.