Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borisov: Borular hâlâ orada, bizim için Güney Akım bitmedi

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, gündemden düşen Nabucco projesinde öngörüldüğü gibi Bulgaristan'dan geçecek doğalgaz hattının inşa edilmesini istedi.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinden sonra konuşan Borisov,...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Borisov: Borular hâlâ orada, bizim için Güney Akım bitmedi
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, gündemden düşen Nabucco projesinde öngörüldüğü gibi Bulgaristan'dan geçecek doğalgaz hattının inşa edilmesini istedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinden sonra konuşan Borisov, Bulgaristan'ın Avrupa Komisyonu'nun koyduğu kurallara sadık kaldığını ve enerji paketi yasalarına uyduğunu aktardı. Borisov, "Bulgaristan; NATO ve Avrupa projesi olan Nabucco ile ilgili sadece AB'nin çıkarlarına hareket edemez. Yıllar boyunca biz Nabucco'ya yatırım yaparak para harcadık." dedi.

Nabucco projesinin Bulgaristan topraklarında öngörülen kısmı için İlham Aliyev ile birlikte Brüksel'e öneri sunacaklarını aktaran Borisov, Güney Gaz Koridoru'nun inşası için de çalışaakalarını da anlattı. Güney Akım projesinin kendisi için son bulmuş bir proje olmadığını da altını çizen Borisov, "Borular hâlâ orada. Rusya'dan resmi bir bildiride de almadık. Dolayısıyla bizim için bu proje silinmedi." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğalgazın Bulgaristan yerine Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya aktarılmasını öngören 'Türk Akımı' projesini teklif etmişti.

Güney Gaz Koridoru'nun Azerbaycan'ın Avrupa'da en büyük projesi olduğunu belirten İlham Aliyev ise ülkesinin ulaşım koridorları girişimcisi olduğunu ve bu alanda Bulgaristan'la müşterek projelere imza atabileceklerini kaydetti.

Hazar Denizi'nden Avrupa'ya 2017 yılından itibaren gaz taşıması öngören Nabucco projesi, Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya gaz tedarik etmeyi amaçlıyordu. 2013 yılında Şahdeniz Konsorsiyumu, Nabucco yerine Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ni (TAP) tercih ederek Bulgaristan'ı es geçmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.