Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM’den Dünya Mülteciler Günü’nde yerlerinden edilen insanlara destek çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dünya Mülteciler Günü’nde yerlerinden edilen insanlar için uluslararası topluma destek ve dayanışma sağlama çağrısında bulundu.2016 yılında yayınlanan kayıtlara göre, 65 milyon insanın...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BM’den Dünya Mülteciler Günü’nde yerlerinden edilen insanlara destek çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dünya Mülteciler Günü’nde yerlerinden edilen insanlar için uluslararası topluma destek ve dayanışma sağlama çağrısında bulundu.

2016 yılında yayınlanan kayıtlara göre, 65 milyon insanın şiddet ve zulüm nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası topluma yerlerinden edilen milyonlarca masum insana destek ve dayanışma çağrısı yaptı.

Dünya Mülteciler Günü’nde yayınladığı mesajında, “Evlerinden ayrılıp yurt dışına çıkanların cesareti ve onları kabul edenlerin merhameti üzerine düşünüyoruz.’’ diyen Genel Sekreter Guterres, günümüzde daha fazla insanın savaş, felaket ve zulümden kaçtığını sözlerine ekledi. Zorluk, ayrılık ve ölüm nedeniyle mülteci ve yerlerinden edilmiş insanlardan gelen kabus hikayelerini hatırlatan Guterres, 2015’in sonundan itibaren evlerinden ayrılmak zorunda kalanların sayısının 300 bine yükseldiğini söyledi. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan insanların yanlarına hiçbir şey almayan yaşadıkları bölgeyi terk ettiklerini ifade eden Guterres, masum insanların buna rağmen hayata tutunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Guterres, sayıları az da olsa mülteciler için çok şey yapan ülkelerin olmasının ilham verici olduğunu söyledi.

BM Sığınmacılar Yüksek Komisyoneri Filippo Grandi ise Dünya Mülteciler Günü’nün dünya etrafında mültecileri kabul eden toplumları ve insanları, yerlerinden edilmiş insanlara güvenli bir yer sunan ve onları toplumlarına katanların da hatırlanması gerektiğini vurguladı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) dün yayınladığı rapora göre çatışmalar yüzünden 12 milyon Suriyeli, 7.7 milyon Kolombiyalı, 4.7milyon Afgan ve 4.2 milyon Afgan’ın yer değiştirmek zorunda kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.