Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM Yetkilisi: “Bağışçılara Taahhüt Ettikleri Miktarın Tamamını Vermeleri İçin Yalvarıyoruz”

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Christopher Gunness, yardım konferansında bağışçılardan taahhüt ettikleri miktarın tamamını alamadıklarını belirterek bu konuda bağışçılara yalvardıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Christopher Gunness, yardım konferansında bağışçılardan taahhüt ettikleri miktarın tamamını alamadıklarını belirterek bu konuda bağışçılara yalvardıklarını söyledi.
Kuveyt’te yarın düzenlenecek olan Suriye’ye Yardım Konferansı öncesinde UNRWA Sözcüsü Christopher Gunness Türk basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Geçen yıl Kuveyt’te düzenlenen bağış konferansında UNRWA’ya 417 milyon dolar yardım taahhüdünde bulunulduğunu belirten UNRWA Sözcüsü Gunness, ancak bu taahhüdün sadece yüzde 53’ünü alabildiklerini belirtti. Gunness, “Bağışçıların mutlak suretle verdikleri taahhütleri yerine getirmelidir. Paraya ihtiyacımız var. Ortadoğu’daki bu karışık zamanda eğer BM bunu sağlayamazda diğer insanların arzuladığı umutsuz toplumlar meydana gelir” dedi. Geçen yıl verilen taahhüdün sadece yarısını aldıkları için bu yıl da 415 milyon dolar talep edeceklerini belirten Sözcü Gunness, “Bağışçılardan taahhüt ettikleri miktarın tamamını vermeleri için onlara yalvarıyoruz” dedi.
Yarın Bayan Sarayı’nda düzenlenecek Kuveyt III Konferansında 5,5 milyar doları Suriye’ye komşu ülkelere sığınan mülteciler için ve 2,9 milyar doları Suriye’de yerlerinden olan Suriyeliler için olmak üzere toplamda 8,4 milyar dolarlık bağış toplanması hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.