Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM Ocha Donör Destek Grubu Stokholm’de Toplandı

Dünya’da insani yardımların yönlendirilmesinde kritik kurumların başında gelen BM OCHA Donör Destek Grubu’nun Stokholm’deki toplantısında konuşan AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, “Ülkemiz Suriyeliler için bugün kadar 11 milyar ABD doları...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya’da insani yardımların yönlendirilmesinde kritik kurumların başında gelen BM OCHA Donör Destek Grubu’nun Stokholm’deki toplantısında konuşan AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, “Ülkemiz Suriyeliler için bugün kadar 11 milyar ABD doları harcarken, uluslararası toplumun bu rakamdaki payı ise yalnızca 500 milyon ABD doları oldu” dedi.
BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi’ne (BM OCHA) bağış yapan ülkelerden oluşan OCHA Donör Destek Grubu Yüksek Düzeyli Toplantısı, dönem başkanı İsveç’in ev sahipliğinde 15-16 Haziran 2016 tarihlerinde Stokholm’de düzenlendi.
Toplantıda Türkiye’yi AFAD Başkanı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürü Hasan Ulusoy temsil etti.
OCHA’nın stratejisinin, politikasının, yeni projelerinin ve finansal yönetiminin değerlendirildiği toplantıda OCHA’nın 2015 - 2016 dönem faaliyetleri, Etiyopya Saha Gezisi sonuçları ve Dünya İnsani Zirvesi’nin sonuçları ele alındı.
Toplantıda konuşan AFAD Başkanı Oktay, günümüzde insani krizlerden etkilenen insan sayısının bir önceki yüzyıla göre oldukça arttığına dikkat çekti.
Dünya’da en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olarak Türkiye’nin Suriyelilere sağladığı imkan ve hizmetlere değinen Oktay, “Ülkemizdeki Suriyeliler için, bugüne kadar, BM standartlarında 11 milyar ABD dolarının üzerinde bir kaynak harcadık. Uluslararası toplumun bu devasa rakamdaki payı ise yalnızca 500 milyon ABD doları oldu” ifadesini kullandı.
Dünya İnsani Zirvesi’nde verilen taahhütleri özetleyen Oktay, “İnsani Yardımların Finansmanı” başlığında OCHA taahhütlerinin takdir edilmesi gerektiği belirtti ve Türkiye’nin OCHA’ya olan desteğinin ileride de süreceğini kaydetti.
Toplantının sonunda Donör Destek Grubu 27 ülkenin temsilcisi, Dünya İnsani Zirvesi’ndeki başarılı ev sahipliğinden dolayı Türkiye’yi tebrik etti.
BM OCHA DONÖR DESTEK GRUBU NEDİR?
BM OCHA Donör Destek Grubu (ODSG), OCHA’nın stratejisi, politikası, yeni projeleri, finansal yönetimi konularında yönetim kurulu işlevi görüyor.
Türkiye 30 Haziran 2014’te, dünya insani yardım stratejisinin belirlenmesi, dünyada insani yardımların dağıtılması ve yönlendirilmesi konularında kritik öneme haiz kurumların başında gelen ODSG’nin 27. üyesi olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.