Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM: İran ile varılan anlaşma tarihi bir olay

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında devam eden nükleer pazarlıkta anlaşmaya varılmasını "tarihi bir olay" diye niteledi. İran ile...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 07:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 07:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında devam eden nükleer pazarlıkta anlaşmaya varılmasını "tarihi bir olay" diye niteledi.

İran ile P5+1 arasında varılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti yazılı bir açıklama ile duyuran Ban, tarafları yaptıkları tarihi konvansiyondan dolayı tebrik etti. Ban, ‘‘Müzakereler sonunda varılan tarihi bir anlaşma, İran halkı ile Ortadoğu ve diğer uluslar için yeni bir başlangıç’’ diye değerlendirdi.

Anlaşmayla sağlanan olumlu hava ile görüşmelerin sürekli hale getirilerek daha kapsamlı halde sürdürülmesini isteyen Ban, iligili devletlerden nükleer silahsızlanma ve nükleer silahların yayılmasını önleme rejimini güçlendirmelerini talep etti. Ban, ayrıca görüşmeye katılan tarafları telefon ile arayarak sağlanan anlaşmayı desteklediğini ve bunun tüm tarafların faydasına olduğu yolunda düşüncelerini ilettiğini de kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.