Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM, DAEŞ vahşetini açıkladı!

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un DEAŞ'tan geri alınmasına yönelik operasyon sürerken, Birleşmiş Milletler acımasız terör örgütünün bölgede onlarca insanı vahşice öldürdüğüne dair haberler aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BM, DAEŞ vahşetini açıkladı!
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, terör örgütü DEAŞ'ın geçen hafta Musul civarında yaptığı katliamlar ve insanlık dışı eylemlere dair haberlerin kaynağının, Kuzey Irak'taki siviller ve merkezi hükümet içindeki kişiler olduğunu duyurdu. Colville, kaynakların isimlerini, güvenlik endişesi nedeniyle açıklayamadıklarını ifade etti.

Colville, alınan bilgilerin şunlar olduğunu açıkladı:

- DEAŞ, pazar günü Musul dışındaki bir binada tutulan 50 eski polis memurunu öldürdü.

- Iraklı güvenlik güçleri, perşembe günü Musul'un güneyindeki Tulu Nasır köyündeki evlerde 70 sivilin cansız bedenini buldu. Cesetlerde kurşun yaraları görüldü. Ancak şu aşamada bu ölümlerden kimin sorumlu olduğu kesin olarak bilinmiyor.

- Musul'un yaklaşık 45 kilometre güneyindeki Safina köyünde 15 sivil öldürüldü. Korku yaymak için de cansız bedenleri nehre atıldı.

- Aynı köyde, DEAŞ ile savaşan bir aşiret liderinin akrabası olduğu belirtilen altı erkek, bir araca bağlanarak köyde sürüklendi. Bu kişilerin silah kabzası ve sopalarla da dövüldüğü iddia edildi. Akıbetleri bilinmiyor.

- İddiaya göre, Rufeyla köyünden zorla sürülürken, öndeki gruptan 100 metre kadar geride kalan üç kadın ve üç kız DEAŞ tarafından vurularak öldürüldü. Aynı gruptaki dört çocuk da yaralandı. Vurulan grubun geride kalma nedeni, çocuklardan birinin engelli olmasıydı. Engelli kız çocuğunun da öldürülenler arasında olduğu anlaşılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.