Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM açıkladı: Ukrayna iç savaşında ölü sayısı 2220’ye ulaştı

Birleşmiş Milletlerin hazırladığı rapora göre Ukrayna’nın doğusunda devam eden iç savaşta Nisan ortasından bu yana 2220 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalarda 6 bine yakın kişi de yaralandı.Temmuz ve Ağustos aylarında çatışmaların...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2014 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BM açıkladı: Ukrayna iç savaşında ölü sayısı 2220’ye ulaştı
Birleşmiş Milletlerin hazırladığı rapora göre Ukrayna’nın doğusunda devam eden iç savaşta Nisan ortasından bu yana 2220 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalarda 6 bine yakın kişi de yaralandı.

Temmuz ve Ağustos aylarında çatışmaların şiddetlendiği kaydedilen raporda, “17 Ağustos’a kadar geçen zamanda sivil, asker ve milis grup dahil 2220 kişi hayatını kaybetti, 5956 kişi de yaralandı. Son iki ayda artan şiddet nedeni ile günlük yaşamını yitirenlerin sayısı ortalama 36’ya yükseldi…” bilgisini paylaştı.

Doğu Ukrayna’da milis güçlerin etkili olduğu bölgede 1000’den fazla kişi gözaltına alındı. Askeri savcı ve Ukrayna Güvenlik Servisi yerel yetkililer ve vatandaşlar tarafından işlenen 1500’den fazla olayla ilgili en az 150 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Slavyansk’ta kriminal suçlar ve insan kaçırma olayları ile ilgili 86 ayrı dava soruşturuluyor. Donetsk ve Lugansk’da 20 binden fazla yerel polis gücünün milis güçlerin kontrolünde herhangi bir suça karışıp karışmadıkları ile ilgili incelemeler sürüyor.

BM raporunda geniş çaplı insani yıkımların yaşanmaması için bir an önce barışçıl bir çözüm bulunmasını önerdi. Rapor, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygının herkes için güvence altına alınmasına vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.