Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bişkek’te Kar Leoparı konferansı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek, Kar Leoparı olarak bilinen kar parsı konferansına ev sahipliği yapıyor. Katılımcı uzmanlar, konferansta yer yüzünde soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan leoparların geleceğini masaya yatıracak....

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bişkek’te Kar Leoparı konferansı
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek, Kar Leoparı olarak bilinen kar parsı konferansına ev sahipliği yapıyor. Katılımcı uzmanlar, konferansta yer yüzünde soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan leoparların geleceğini masaya yatıracak.

Ala Arça Devlet Konuk Evi’nde düzenlene konferansa; Afganistan, Hindistan, Kazakistan, Çin, Moğolistan, Nepal, Pakistan, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan gibi bölge ülkelerinden uzmanlar katılıyor.
Konferans yarın yapılacak sunumlarla devam edilecek. Uzmanlar, konferansta leoparların korunması, sayılarının artırılmasına dönük yapılabilecek çalışmalar ve onlara yönelik tehditler ve bunların bertaraf edilmesi gibi konular üzerinde görüş alış verinde bulunacak.

Bu arada katılımcılar, iki gün devam edecek konferans öncesinde Kırgızistan’ın Isık Göl eyaletinde yaralı kar leoparların koruma altında bulundurulduğu park alanını gezdi. Burada beş leopar kontrol altında bulunduruluyor.

Dünya genelinde sayıları azalma tehlikesi ile karşı karşıya olan leoparların 4 ile 6 bin arasında değiştiği belirtiliyor. Kırgızistan’da ise yaklaşık 300 kar leoparı olduğu tahmin ediliyor. Kırgızistan’daki kar leoparların sayısı 1980’lerde bin 500 olarak kayıtlara geçmişti.

Kar leoparı; Afganistan, Çin, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Nepal, Pakistan, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan gibi sayılı ülkelerde bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.