Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birleşen Gönüller, Moğolistan’da sinemaseverlerle buluştu

Yapımcılığını Ser Film’in üstlendiği Birleşen Gönüller” filmi Moğolistan’da sinemaseverlerle buluştu. Başkent Ulanbator’da bulunan Tengis sinemasında gösterime giren film, izleyicilerden tam not aldı.İkinci dünya savaşı dönemi...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşen Gönüller, Moğolistan’da sinemaseverlerle buluştu
Yapımcılığını Ser Film’in üstlendiği Birleşen Gönüller” filmi Moğolistan’da sinemaseverlerle buluştu. Başkent Ulanbator’da bulunan Tengis sinemasında gösterime giren film, izleyicilerden tam not aldı.

İkinci dünya savaşı dönemi 1940’lı yılların Sovyet Rusya’sından 1990’lara uzanan gerçek bir hikâyeyi anlatan 'Birleşen Gönüller' filmi, Moğol izleyicilere filmi izlerken duygulu anlar yaşattı.

Cihan Haber Ajansına film hakkında konuşan ünlü Moğol izleyiciler şunları paylaştı:

Yönetmen ve oyuncu Byambajav Batzaya, “Birleşen Gönüller filmini az önce izledim. Son zamanlarda Amerikan filmlerini izliyordum. İlk defa yabancı ve bir Türk yapımı olan bu filmi izledim. Gerçekten çok güzel olmuş ve filmden şunu anladım. Aşk ve sabrın ne demek olduğunu filmde yönetmen çok iyi anlatmış. O dönemdeki insanların arasındaki sevgiyi ve bu dönemdeki sevginin arasındaki farkı iyice farkettim. Filmde anlatılan konu seçilen sözler benim gönlüme dokundu. Filmdeki şu söz ‘Bir insanı kurtarmak herkesi kurtarmak gibidir’ beni çok duygulandırdı. Filmin gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yapılması ve ikinci dünya savaşındaki karanlık dönemi aşk yaşayan gençler çok güzel aydınlatmış. Aynı zamanda bu film aileme olan sevgimi daha da perçinleştirdi” dedi.

Sanatçı ve Müzisyen Balkhjav Lhagvadorj, “Film gerçekten çok güzel olmuş. Şu anki Moğolistan’da bulunan gençlere çok güzel örnek teşkil edebilecek bir şekilde olmuş. Sadece Moğolistan’da değil bütün dünyaya savaş nedir gerçek sevgi nedir bunu iyi betimlemiş.” diye konuştu.

Gazeteci Sarantuya Altansukh, “Birleşen Gönüller filmi bize güzel bir akşam geçirtti. Bu film bir fikir oluşturdu bende. Moğol ve Türk kaynaklı bir film yapabiliriz. Çünkü çok kaliteli ve güzel, harika bir film olmuş. Filmin sahneleri ve oluşturduğu ahenk insanın gönlüne çok güzel dokunuyor. Gençlere örnek olacak bir film her yönüyle” şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencisi Uuganbayar Biligtsaikhan; “İki saat boyunca ağladım. Gerçek aşkı, sabrı bu filmden anladım.” ifadesini kulandı.

Dünyanın değişik coğrafyalarında vizyona giren filmin yönetmenliğini Hasan Kıraç, başrollerini Hande Soral ile Serkan Şenalp paylaştı. Gerçek hikayeden yola çıkılarak yapılan film Holywood'ta çekilen tarihi bölümleriyle Türkiye’de gündeme gelmişti. Filmi Türkiye’de 1,5 milyonu aşkın izleyici izlemişti.

Geçtiğimiz Cuma günü Moğolca alt yazılı gösterime giren ve büyük ilgi gören ‘Birleşen Gönüller’ filmi, 4 gün boyunca gösterimde olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.