Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Birilerinin tekelinde yürüyen bir toplumsal dizayn mekanizması var”

Berlin’de faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütleri de basını susturma operasyonlarına tepki gösterdi. Berlin Türk Cemaati (TGB) Başkanı Bekir Yılmaz, Türkiye’de yaşananlara Avrupa’nın Ortaçağı ve sonrasında yaşadıklarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’de faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütleri de basını susturma operasyonlarına tepki gösterdi. Berlin Türk Cemaati (TGB) Başkanı Bekir Yılmaz, Türkiye’de yaşananlara Avrupa’nın Ortaçağı ve sonrasında yaşadıklarıyla kıyaslayarak ışık tuttu. Yılmaz, toplumların aydınlanabilmesi için bazı insanların büyük mücadeleler vermek, hapis yatmak, yerine göre canından olmak durumunda kaldıklarını hatırlattı. Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasının böyle bir aydınlanma dönemi geçirmediğini hatırlatan Yılmaz, “Birbirini dinleme, fikrini beğenmese de tahammül etme kültürü geliştirilemedi” dedi.

AKP hükümetinin ilk yıllarında Türkiye’nin dünya ile entegre olma yoluna girdiğini, reformlar yapıldığını, ancak 2011 yılındaki referandumdan sonra durumun değiştiğini kaydeden Yılmaz, “Aydınlık bir Türkiye ortaya çıkacak diye herkes ümitliydi. Bugün ise Türkiye ,İran gibi, Rusya gibi yalnızlaşmaya doğru gidiyor” şeklinde konuştu. Bunun Avrupa’daki Türklerin işini de zorlaştırdığına dikkat çeken Yılmaz, “Yaşadığımız ülkelerde önemli taleplerimiz var” dedi. Türkiye’de özgür medyanın olmamasından yakınanYılmaz, “Birilerinin tekelinde yürüyen bir toplumsal dizayn mekanizması var” dedi.

Almanya Türk Toplumu (TGB)Eşbaşkanı Safter Çınar ise, AB’nin Türkiye’deki gelişmelerle ilgili uyarılarını ciddiye almasını istedi. Çınar, “Basın ve düşünce özgürlüğü demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez temel taşlarıdır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.